Ο «δολοφόνος του Twitter» που σκότωσε 9 ανθρώπους καταδικάστηκε σε θάνατο – Ανθρώπινα μέλη βρέθηκαν στο διαμέρισμά του

cebf ceb4cebfcebbcebfcf86cf8ccebdcebfcf82 cf84cebfcf85 twitter cf80cebfcf85 cf83cebacf8ccf84cf89cf83ceb5 9 ceb1cebdceb8cf81cf8e
AP 12061501173

Ένας Ιάπωνας που δολοφόνησε 9 ανθρώπους, με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή μέσω Twitter, καταδικάστηκε τελικά σε θάνατο, σε μια πολύκροτη υπόθεση που σόκαρε την κοινή γνώμη της χώρας.

«Δολοφόνο του Twitter» αποκαλούν τον Takahiro Shiraishi, ο οποίος συνελήφθη το 2017 όταν βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη στο διαμέρισμά του.

Ο 30χρονος ομολόγησε τελικά τον φόνο και τον διαμελισμό των θυμάτων του. Σχεδόν όλα ήταν νεαρές γυναίκες που γνώρισε στο Twitter.

Η σειρά των δολοφονιών άνοιξε μάλιστα μια μεγάλη συζήτηση στην Ιαπωνία αναφορικά με το πώς και πού συζητιέται online η αυτοκτονία. Η Ιαπωνία είναι μία από τις ελάχιστες χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου που διατηρούν τη θανατική ποινή, καθώς απολαμβάνει υψηλά ποσοστά αποδοχής από τον λαό.

Ο Shiraishi καραδοκούσε στο Twitter για νεαρές γυναίκες με αυτοκτονικές τάσεις, τις οποίες παρέσυρε στο σπίτι του ώστε να τις βοηθήσει να αυτοκτονήσουν. Σε κάποιες έλεγε μάλιστα πως θα αυτοκτονούσαν μαζί.

Αντί να συμβούν βέβαια αυτά, τις στραγγάλιζε και τις διαμέλιζε. Αυτό συνέβη σε 8 γυναίκες και έναν άντρα μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου 2017, με τα θύματά του να είναι ηλικίας 15-26 ετών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Ιαπωνίας, Kyodo, η υπόθεση ήρθε στο φως όταν η αστυνομία βρήκε ανθρώπινα απομεινάρια στο σπίτι του, σε πόλη κοντά στο Τόκιο.

«Σπίτι της φρίκης» αποκαλούσαν την οικία του τα μέσα, καθώς ο φονιάς κρατούσε τα κεφάλια των θυμάτων του, πλάι σε έναν μεγάλο αριθμό από πόδια και χέρια. Όλα τους μέσα σε ψυγεία και καταψύκτες.

Οι δικηγόροι του ισχυρίστηκαν μάλιστα στη δίκη πως ο Shiraishi ήταν απλώς ένοχος για θάνατο με συγκατάθεση, μιας και τα θύματά του ήθελαν να πεθάνουν.

Τρικλοποδιά τούς έβαλε ο ίδιος ο δράστης, ο οποίος είπε στη δικαστική αίθουσα ότι τους σκότωσε όλους χωρίς τη συναίνεσή τους.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *