Ο κορονοϊός δεν αποτρέπει χιλιάδες ανθρώπους να συρρέουν στο Ταζ Μαχάλ

cebf cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acf8ccf82 ceb4ceb5cebd ceb1cf80cebfcf84cf81ceadcf80ceb5ceb9 cf87ceb9cebbceb9ceacceb4ceb5cf82 ceb1cebd
321341234

Η Ινδία αύξησε τον αριθμό των επισκεπτών που θα επιτρέπει στο μνημείο Ταζ Μαχάλ σε 15.000 την ημέρα, παρά τις προειδοποιήσεις από τους αξιωματούχους υγείας ότι ο συνωστισμός στα τουριστικά αξιοθέατα θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση των κρουσμάτων νέου κορονοϊού.

Το μαυσωλείο του 17ου αιώνα, ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Ινδίας, είχε κλείσει τον Μάρτιο, αφότου η κυβέρνηση επέβαλε λοκντάουν για να ανακόψει τη διασπορά του νέου κορονοϊού.

Όταν άνοιξε ξανά τον Σεπτέμβριο, οι επισκέπτες είχαν επιτραπεί υπό αυστηρούς περιορισμούς, ωστόσο τοπικοί αξιωματούχοι αναφέρουν πως ο αριθμός των επισκεπτών εκτοξεύτηκε τις τελευταίες εβδομάδες, αναγκάζοντάς τους να αυξήσουν το όριο των τουριστών από τους 10.000 την ημέρα.

«Το όριο αυξήθηκε σε 15.000 εισιτήρια την ημέρα, προκειμένου κάθε τουρίστας να μπορεί να αγοράσει ένα εισιτήριο και να θαυμάσει το μνημείο», δήλωσε ο αρχαιολόγος Βάσαντ Κουμάρ Σουαρνκάρ.

Σήμερα, χιλιάδες τουρίστες, πολλοί χωρίς να φορούν μάσκα, συνέρευσαν στο Ταζ Μαχάλ, με αποτέλεσμα να προκληθεί συνωστισμός μπροστά από τα εκδοτήρια εισιτηρίων.

Αξιωματούχοι προειδοποίησαν χθες ότι ο συνωστισμός στα τουριστικά αξιοθέατα θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, δεδομένης και της ανησυχίας για την ανίχνευση και στην Ινδία του νέου και πιο μολυσματικού στελέχους του κορονοϊού από τη Βρετανία.

Η Ινδία καταγράφει τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων Covid-19 στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, ενώ σχεδόν 148.500 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *