Ο λόγος που ο πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ δεν ενέκρινε τον Φίλιππο

cebf cebbcf8cceb3cebfcf82 cf80cebfcf85 cebf cf80ceb1cf84ceadcf81ceb1cf82 cf84ceb7cf82 ceb2ceb1cf83ceafcebbceb9cf83cf83ceb1cf82 ceb5cebb
AP 120621126339

Αυτή είναι η αληθινή ιστορία για το πώς ερωτεύτηκαν η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και ο πρίγκιπας Φίλιππος: Η νεαρή πριγκίπισσα συνάντησε τον παθιασμένο πρίγκιπα όταν ήταν μόλις 13 ετών και οι δύο επικοινωνούσαν ως φίλοι για πολλά χρόνια πριν από την άνθηση της ρομαντικής τους σχέσης.

Ωστόσο, ένα άρθρο του περιοδικού Time από το 1957, σύμφωνα με το Reader’s Digest, επισημαίνει ότι ο πατέρας της πριγκίπισσας, ο Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ αποδοκίμασε έντονα το φλερτ των δύο νέων.

«Παρά το βρετανικό υπόβαθρο του Φίλιππου και το καλό πολεμικό ρεκόρ του, ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ’ ανησυχούσε βαθιά για το πώς η Βρετανική γνώμη… θα έπαιρνε έναν Έλληνα Πρίγκιπα ως σύζυγο της κληρονόμου του βασιλικού θρόνου», ανέφερε συγκεκριμένα το δημοσίευμα.

«Υπήρχε, επίσης, και κάτι ακόμη για τον ατρόμητο νεαρό αγαπημένο της κόρης του με το δυνατό, γεμάτο γέλιο και τους θαλασσινούς τρόπους που ερέθιζε τον ευγενή Βασιλιά». Μην ξεχνάτε ότι ο Φίλιππος ήταν φτωχός (τουλάχιστον για τα βασιλικά πρότυπα), εξόριστος, είχε γερμανικές ρίζες και ναζί συγγενείς και δεν θεωρήθηκε η καταλληλότερη επιλογή για την πριγκίπισσα και μελλοντική βασίλισσα.

Η βασίλισσα, λοιπόν, σίγουρα δεν θα θέλει να γνωρίζει το κοινό ότι κατάφερε να «νικήσει» τον πατέρα της -και τη χώρα!- πείθοντάς τον με επιχειρήματα ότι ο Φίλιππος ήταν ο άντρας της ζωής της. Έτσι τον έκανε να πει το πολυπόθητο «ναι» και να δώσει την έγκρισή του για τον επικείμενο γάμο που πραγματοποιήθηκε στις 20 Νοεμβρίου του 1947.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *