Ο Μακρόν «καρφώνει» την Τουρκία: Χαίρομαι που σταθήκαμε δίπλα στους Έλληνες φίλους μας

cebf cebcceb1cebacf81cf8ccebd cebaceb1cf81cf86cf8ecebdceb5ceb9 cf84ceb7cebd cf84cebfcf85cf81cebaceafceb1 cf87ceb1ceafcf81cebf
facebookmacron gallia
«Το 2020 χαρακτηρίστηκε από επανειλημμένες παραβιάσεις στον σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατών όπως αυτά απορρέουν από το Δίκαιο της Θάλασσας»

Εκκωφαντικό μήνυμα κατά της Τουρκίας και στήριξη προς την Ελλάδα συνοψίζει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμανουέλ Μακρόν προς τις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις, κάνοντας έναν απολογισμό του 2020.

«Χαίρομαι που καταφέραμε να σταθούμε δίπλα στους Έλληνες φίλους μας», αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος στο μήνυμά του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«… Στη Μεσόγειο, δυστυχώς, αυτό που πρέπει να ονομάζεται εμπορία ανθρώπων και παράνομη διακίνηση αυξήθηκε, ακόμη και όταν οι συγκρούσεις στη Λιβύη μειώθηκαν. Η Γαλλία, όπως είχε κάνει με την επιχείρηση SOPHIA, συνεργάστηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια νέα αποστολή κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, την επιχείρηση IRINI, και δεσμεύεται να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια της. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και είμαστε πολύ σχολαστικοί στην καλή πρόοδό της».

Και το 2020 χαρακτηρίστηκε από επανειλημμένες παραβιάσεις στον σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατών όπως αυτά απορρέουν από το Δίκαιο της Θάλασσας και οι οποίες (παραβιάσεις ή αμφισβητήσεις) έχουν πολλαπλασιαστεί στην Ανατολική Μεσόγειο, με τρόπο που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να αποδεχθεί.

Και χαίρομαι που καταφέραμε να σταθούμε δίπλα στους Έλληνες ή τους Κύπριους φίλους μας, ειδικά το περασμένο καλοκαίρι. Ότι καταφέραμε, μέσω των παρεμβάσεών μας, της παρουσίας μας, της σαφήνειας της δέσμευσής μας, να επισημάνουμε ποια είναι η κυριαρχία και η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γυμνάσια – Λύκεια: Η ημερομηνία – «κλειδί» και οι φόβοι των λοιμωξιολόγων

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *