Ο Μπάιντεν επαναφέρει άνθρωπο εμπιστοσύνης του Ομπάμα σε θέση-κλειδί της CIA

cebf cebccf80ceacceb9cebdcf84ceb5cebd ceb5cf80ceb1cebdceb1cf86ceadcf81ceb5ceb9 ceaccebdceb8cf81cf89cf80cebf ceb5cebccf80ceb9cf83cf84

Τον Ντέιβιντ Κοέν επανέφερε στη θέση του αναπληρωτή διευθυντή της CIA ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καθώς συνέχισε να συμπληρώνει τις ανώτατες κυβερνητικές θέσεις.

Ο Κοέν ήταν αναπληρωτής διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (Central Intelligence Agency -CIA) από το 2015 έως το 2017 υπό τον πρώην πρόεδρο των Δημοκρατικών, Μπαράκ Ομπάμα, όταν ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος. Θα υπηρετήσει τώρα υπό τον διπλωμάτη Ουίλιαμ Μπερνς τον οποίο επέλεξε ο Μπάιντεν ως διευθυντή της CIA.

«Ο Κοέν είναι ένας ειδικός στην εθνική ασφάλεια, στα οικονομικά και τα νομικά», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το επιτελείου μετάβασης του Μπάιντεν, σημειώνοντας την εργασία του ως επικεφαλής «ειδικών πρότζεκτ για τις νέες τεχνολογίες και πώς θα εργαστούμε καλύτερα με εταιρίες για προώθηση της αποστολής της CIA».

AP 21015030609870

Ο πρώην δικηγόρος έχει υπηρετήσει επίσης ως υφυπουργός για την τρομοκρατία και τις οικονομικές πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών στο υπουργείο Οικονομικών όπου ασχολήθηκε με τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και επέβλεψε κυρώσεις εναντίον χωρών όπως το Ιράν, η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα.

Το επιτελείο μετάβασης του Μπάιντεν ανέφερε επίσης ότι η συντονίστρια εκτάκτων καταστάσεων της πόλης της Νέας Υόρκης, Ντιν Κρίσγουελ, θα είναι επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαχείρισης Εκτάκτων Καταστάσεων, η οποία επιβλέπει την απόκριση της κυβέρνησης σε πυρκαγιές, κυκλώνες και άλλες φυσικές καταστροφές

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανακοίνωσε επίσης τον ορισμό αξιωματούχων για την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος και το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, ανέφερε τους ανώτατους αξιωματούχους που θα βοηθήσουν τον Μπάιντεν στην απόκριση εναντίον της COVID-19, περιλαμβανομένου του πρώην επιτρόπου του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων, Ντέιβιντ Κέσλερ, ως επικεφαλής των προσπαθειών για τον εμβολιασμό.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *