Ο Μπόρις Τζόνσον υπέγραψε την εμπορική συμφωνία για το Brexit

cebf cebccf80cf8ccf81ceb9cf82 cf84ceb6cf8ccebdcf83cebfcebd cf85cf80ceadceb3cf81ceb1cf88ceb5 cf84ceb7cebd ceb5cebccf80cebfcf81ceb9ceba
AP 20365589688613

Την εμπορική συμφωνία για τη μετά το Brexit εποχή με την Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε σήμερα (30/12) ο Μπόρις Τζόνσον. Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας προσέθεσε την υπογραφή του σε εκείνη των επικεφαλής της ΕΕ, αφού το έγγραφο αποστάλθηκε από τις Βρυξέλλες στο Λονδίνο.

«Αν τη διάβασα; Η απάντηση είναι, ναι», σχολίασε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης. Νωρίτερα, ο Τζόνσον διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να είναι μια ευρωπαϊκή χώρα μετά την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι είναι η πεμπτουσία του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

«Αυτό δεν είναι το τέλος της Μεγάλης Βρετανίας ως μιας ευρωπαϊκής χώρας», είπε ο πρωθυπουργός στο BBC, για να προσθέσει: «Είμαστε με πολλούς τρόπους η πεμπτουσία του ευρωπαϊκού πολιτισμού ή όπως άλλως θέλετε να το θέσετε και θα συνεχίσουμε να είμαστε».

Οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες

Παράλληλα, και οι Βρετανοί βουλευτές ενέκριναν -με συντριπτική πλειοψηφία- την παραμονή αποχώρησης της Μεγάλης Βρετανίας από την ενιαία ευρωπαϊκή αγορά, τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, που συνάφθηκε μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, προκειμένου να πλαισιώσουν τις σχέσεις τους μετά το Brexit.

Το κείμενο, που επιτρέπει να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μιας απότομης εισαγωγής τελωνειακών φραγμών, εγκρίθηκε με 521 ψήφους υπέρ και 73 κατά στη δεύτερη και τρίτη ανάγνωση. Η συμφωνία αναμένεται να εφαρμοστεί από αύριο, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, στις 23.00 το βράδυ τοπική ώρα.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *