«Ο πάπας Φραγκίσκος εμβολιάσθηκε κατά του κορονοϊού»

cebf cf80ceaccf80ceb1cf82 cf86cf81ceb1ceb3cebaceafcf83cebacebfcf82 ceb5cebcceb2cebfcebbceb9ceaccf83ceb8ceb7cebaceb5 cebaceb1cf84
AP 20347414064369

Μπορεί πολύ πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες να έκαναν το εμβόλιο εναντίον του κορονοϊού με τα φώτα της δημοσιότητας επάνω τους, προκειμένου να δώσουν το παράδειγμα, ωστόσο ο πάπας Φραγκίσκος φαίνεται να μην ακολούθησε την ίδια τακτική. Σύμφωνα με ΜΜΕ της πατρίδας του, της Αργεντινής, ο ποντίφικας εμβολιάστηκε σήμερα στην είσοδο της αίθουσας ακροάσεων «Παύλος ΣΤ’», στο Βατικανό.

Η Αγία Έδρα δεν επιβεβαιώνει την είδηση, αλλά έκανε γνωστό ότι σήμερα ξεκίνησε η διαδικασία εμβολιασμού στο παπικό κρατίδιο. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του πάπα, Ματέο Μπρούνι, ανακοίνωσε την έναρξη της εκστρατείας για τους σχεδόν 5.000 κατοίκους και εργαζόμενους του Βατικανού.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πάπας Φραγκίσκος είχε ανακοινώσει, πάντως, ότι έχει αποφασίσει να εμβολιαστεί, «διότι πρόκειται για ηθική επιλογή».

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αργεντινής και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον 84χρονο ποντίφικα θα χορηγηθεί η δεύτερη δόση του εμβολίου σε τρεις περίπου εβδομάδες.

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: