Ο πατέρας του Avicii ζητά περισσότερη υποστήριξη της ψυχικής υγείας των ανερχόμενων καλλιτεχνών

cebf cf80ceb1cf84ceadcf81ceb1cf82 cf84cebfcf85 avicii ceb6ceb7cf84ceac cf80ceb5cf81ceb9cf83cf83cf8ccf84ceb5cf81ceb7 cf85cf80cebfcf83cf84

«Η φήμη και η περιουσία είναι ένας πολύ επικίνδυνος συνδυασμός».

Ο πατέρας του Avicii, Klas Bergling, μίλησε για τον θάνατο του γιου του και ζήτησε περισσότερη υποστήριξη ψυχικής υγείας στους νέους καλλιτέχνες, λέγοντας ότι η φήμη και η περιουσία είναι «ένας πολύ επικίνδυνος συνδυασμός».

Ο Avicii, του οποίου το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Tim Bergling, έβαλε τέλος στη ζωή του το 2018.

Σε δήλωση που εξέδωσε τότε, η οικογένειά του ανέφερε: «Ο Tim δεν ήταν φτιαγμένος για τη μηχανή της βιομηχανίας στην οποία βρέθηκε- ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος που αγαπούσε τους θαυμαστές του αλλά απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας».

Τώρα, σε μια νέα συνέντευξή του στους «Times», ο πατέρας του Avicii υποστήριξε ότι η μουσική βιομηχανία πρέπει να κάνει περισσότερα για να υποστηρίξει την ψυχική υγεία των καλλιτεχνών.

«Είναι η φήμη και η περιουσία και αυτός είναι ένας πολύ επικίνδυνος συνδυασμός. Όταν έχεις έναν ανερχόμενο καλλιτέχνη θα πρέπει να έχεις κάποιες δομές», δήλωσε ο Klas.

Αν και δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τις λεπτομέρειες για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν, πιστεύει ότι «μια σοβαρή συζήτηση δεν θα μπορούσε να βλάψει».

Ο Klas Bergling εξήγησε ότι ελλείψει αυτών των δομών, ο Avicii κατέφυγε τελικά στο αλκοόλ, μεταξύ άλλων ουσιών, για να αντιμετωπίσει τις πιέσεις ενός παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη.

Avicii - Hit Channel

Το 2015, η οικογένεια και οι φίλοι του Avicii οργάνωσαν μια παρέμβαση για να μιλήσουν στον DJ για τη συμπεριφορά του, την οποία θεωρούσαν «προβληματική». Ο Klas Bergling παραδέχτηκε ότι εκείνη στιγμή αισθάνθηκε διχασμένος.

«Ήταν μια από τις χειρότερες στιγμές της ζωής μου, γιατί πραγματικά νιώθεις ότι έχεις προδώσει τον γιο σου. Αλλά έπρεπε να γίνει. Ήταν αφελές. Έχω ακούσει χίλιες φορές ότι ο αγώνας ξεκινάει όταν είσαι νηφάλιος», είπε.

Ενώ ο Avicii μπήκε σε πρόγραμμα απεξάρτησης για να αντιμετωπίσει κάποια από αυτά τα ζητήματα κατάχρησης ουσιών, οι βαθύτερες προκλήσεις που σχετίζονταν με τον αγώνα του για την ψυχική του υγεία εξακολουθούσαν να υφίστανται.

Μέχρι το 2017, είχε αποσυρθεί από τις περιοδείες, αφού υπέστη οξεία παγκρεατίτιδα. Το 2018, πέθανε σε ηλικία μόλις 28 ετών.

Παρόλο που εκ των υστέρων φαίνεται ξεκάθαρο ότι ο Avicii πάλευε με τους δαίμονές τους, ο Klas Bergling παραδέχεται ότι ακόμη και ο ίδιος δεν αντιλήφθηκε κάποια προφανή σημάδια.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Klas Bergling τόνισε τη σημασία του να αποκαλείται ο θάνατος του Avicii αυτοκτονία. «Νομίζω ότι πρέπει να αποκαλείς τα πράγματα όπως είναι», σημείωσε, προτού συνεχίσει λέγοντας ότι κανείς δεν ευθύνεται για τον θάνατο του Avicii. «Κανείς δεν φταίει. Αν πρέπει να κατηγορήσουμε κάποιον, θα πρέπει να ξεκινήσουμε από εμένα», υποστήριξε.

Μετά το θάνατό του, η οικογένεια του Avicii δημιούργησε ένα ίδρυμα ψυχικής υγείας προς τιμήν του. Το Ίδρυμα Tim Bergling Foundation επικεντρώνεται  στην υποστήριξη ανθρώπων και οργανισμών που εργάζονται στον τομέα των ψυχικών ασθενειών και της πρόληψης των αυτοκτονιών. Το ίδρυμα προωθεί την αναγνώριση των αυτοκτονιών ως έκτακτη κατάσταση στον τομέα της υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΠΗΓΗ