Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συναντήθηκε με τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας

cebf cf80cf81cf8cceb5ceb4cf81cebfcf82 cf84cebfcf85 ceb5cebbcebbceb7cebdceb9cebacebfcf8d ceb5cf81cf85ceb8cf81cebfcf8d cf83cf84ceb1cf85
facebookerithros stauros

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιο Αυγερινό, πραγματοποίησε την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστος Στυλιανίδης, με τον οποίο συζήτησε εκτενώς θέματα συνεργασίας για την από κοινού αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, καθώς και το ζήτημα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στην σκληρά δοκιμαζόμενη Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός ευχαρίστησε τον κ. Αυγερινό για την άψογη συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην περίπτωση του μεγάλου σεισμού που έπληξε το Αρκαλοχώρι της Κρήτης, καθώς και τη γύρω περιοχή, ενώ υπογράμμισε ότι οι άρτια εκπαιδευμένοι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού έχουν πολλά να προσφέρουν συνδράμοντας τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα και την αφοσίωσή τους στο έργο τους.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε να ενισχυθεί η συνεργασία Υπουργείου – ΕΕΣ κατά την επόμενη αντιπυρική περίοδο σε θέματα παροχής συνδρομής, όπου απαιτηθεί, με αξιοποίηση των εθελοντικών ομάδων του ΕΕΣ. Επιπλέον, συζητήθηκε η ανθρωπιστική κρίση στην Ουκρανία και οι ανάγκες σε παροχή ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή και συμφωνήθηκε ο συνεχής συντονισμός μεταξύ των δυο φορέων για την άμεση ανταπόκριση με κάθε δυνατό τρόπο στις ανάγκες του ουκρανικού λαού, αλλά και των όμορων χωρών που υποδέχονται διαρκώς αυξανόμενες προσφυγικές ροές.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.