Ο Σον Πεν στηρίζει την Ουκρανία και το «φωνάζει» – Απανωτές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές

cebf cf83cebfcebd cf80ceb5cebd cf83cf84ceb7cf81ceafceb6ceb5ceb9 cf84ceb7cebd cebfcf85cebacf81ceb1cebdceafceb1 cebaceb1ceb9 cf84cebf
PENN scaled

Ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Σον Πεν, μίλησε σε τηλεθεατές από όλο το πολιτικό φάσμα το βράδυ της Τρίτης, με εμφανίσεις του στα τηλεοπτικά δίκτυα Fox News και MSNBC εντός δύο ωρών, για να συζητήσει για την υποστήριξη στην Ουκρανία που δέχεται επίθεση από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο Πεν ξεκίνησε τη βραδιά συμμετέχοντας στο talk show «Hannity» με συζήτηση με τον συντηρητικό σχολιαστή του Fox News, Σον Χάνιτι.

Ο Χάνιτι είπε πώς ο σχετικά φιλελεύθερος Πεν αποφάσισε να εμφανιστεί στην εκπομπή.

«Σου έκανα το πρώτο τηλεφώνημα» είπε ο Χάνιτι. «Θυμάσαι τι μου είπες πρώτη φορά;» πρόσθεσε. «Είπα: “Δεν σε εμπιστεύομαι”» απάντησε ο Πεν. «Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τη ζωή… Όλοι μιλάμε για το πόσο διχαστικά είναι τα πράγματα, πόσο χωρισμένα είναι τα πράγματα εδώ. Όταν εισέρχεσαι σε μια χώρα απίστευτης ενότητας, συνειδητοποιείς τι έχουμε χάσει όλοι. Δεν νομίζω ότι έχω χρόνο για να υποκύψω στην έλλειψη εμπιστοσύνης μου, που γίνεται ασήμαντο πράγμα. Αυτοί οι άνθρωποι παλεύουν για τα όνειρα και τις φιλοδοξίες όλων των Αμερικανών» υπογράμμισε.

Ο Πεν συνέχισε μιλώντας για το ντοκιμαντέρ που γύριζε στην Ουκρανία πριν ξεκινήσει η εισβολή και πώς εξελίχθηκε η σχέση του με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι καθώς κλιμακωνόταν η σύγκρουση.

«Σε αυτόν, είδα κάτι που δεν είχα ξαναδεί» είπε ο Σον Πεν. «Είναι σαφές για μένα ότι οι Ουκρανοί θα νικήσουν. Το ερώτημα είναι με ποιο κόστος».

[embedded content]

Μετά τη συνομιλία του ηθοποιού με τον Χάνιτι ακολούθησε η εμφάνισή του στην εκπομπή «The Last Word With Lawrence O’Donnell» του MSNBC στην οποία επαίνεσε ακόμη περισσότερο τον πρόεδρο της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Variety σημειώνοντας ότι είναι κάπως σπάνιο να εμφανίζεται η ίδια προσωπικότητα σε δύο διαφορετικά δίκτυα το ίδιο βράδυ.

«Ο Ζελένσκι είναι το πρόσωπο τόσων πολλών Ουκρανών… Είναι η ηγεσία που θα θέλαμε. Είναι η ελευθερία σκέψης και η αληθινή ηγεσία που είναι τόσο συγκινητική. Πρέπει να ξαναβρούμε τον δρόμο μας μαζί και να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ουκρανία, με όλη της την ποικιλομορφία, έχει μια ενότητα που δεν έχουμε δει ποτέ στη σύγχρονη εποχή» ανέφερε ο Σον Πεν.

[embedded content]

Ο ηθοποιός και ακτιβιστής για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα έχει αφοσιωθεί σε δραστηριότητες γύρω από τη γεωπολιτική σύγκρουση τις τελευταίες εβδομάδες. Τον Φεβρουάριο, ο Πεν βρισκόταν στο έδαφος στην Ουκρανία για να γυρίσει ντοκιμαντέρ για το Vice Studios. Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός CORE του ηθοποιού συγκεντρώνει επίσης πόρους για να βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΗΓΗ