Ο σπουδαίος Ζούμπιν Μέτα, απόψε στο Μέγαρο – Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου

Περισσότερα… ΠΗΓΗ…

cebf cf83cf80cebfcf85ceb4ceb1ceafcebfcf82 ceb6cebfcf8dcebccf80ceb9cebd cebcceadcf84ceb1 ceb1cf80cf8ccf88ceb5 cf83cf84cebf cebcceadceb3
facebookZubin Mehta

Γιορτάζοντας τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, μια λαμπρή συναυλία κλασικής μουσικής.

Η Ορχήστρα του Μουσικού Φλωρεντινού Μαΐου, υπό τον θρυλικό μαέστρο Ζούμπιν Μέτα, ερμηνεύουν, σήμερα Δευτέρα 14 Ιουνίου στις 21:00, τη Δεύτερη συμφωνία του Μπραμς, ενώ ο βιολονίστας Πίνχας Ζούκερμαν είναι ο σολίστ στο μοναδικό Κοντσέρτο για βιολί του γερμανού μουσουργού.

Η Ορχήστρα του Μουσικού Φλωρεντινού Μαΐου μαγεύει, εδώ και δεκαετίες, το κοινό σε συναυλίες, οπερατικές παραγωγές και περιοδείες, υπό τη διεύθυνση γνωστών αρχιμουσικών αλλά και συνθετών. Στη μεγάλη καλλιτεχνική της άνθηση έχει συμβάλει κατά πολύ ο Ζούμπιν Μέτα, κύριος διευθυντής της από το 1985, ένας πραγματικός «μάγος του πόντιουμ», που κατά την πενηντάχρονη μουσική του πορεία έχει διευθύνει περισσότερες από 3.000 συναυλίες και στις πέντε ηπείρους αποκτώντας φανατικούς θαυμαστές. Στη φετινή του εμφάνιση στο Ηρώδειο διευθύνει έργα Μπραμς συμπράττοντας με τον πολυ-βραβευμένο μουσικό Πίνχας Ζούκερμαν, γνωστό για την εκφραστικότητα της ερμηνείας του και την απαράμιλλη τεχνική του.

Γιοχάννες Μπραμς (1833-1897)
Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε ρε μείζονα, έργο 77
Allegro non troppo Ι Adagio
Allegro giocoso, ma non troppo vivace

Συμφωνία αρ. 2 σε ρε μείζονα, έργο 73
Allegro non troppo Ι Adagio non troppo
Allegretto grazioso (quasi andantino)
Allegro con spirito

Εισιτήρια:

aefestival.gr | tickets.aefestival.gr | www.ticketservices.gr και στα καταστήματα Public.

Η πώληση στα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου (Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου) θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 17 Μαΐου, στις 10:00 π.μ

ΠΗΓΗ