Ο Φάουτσι απαντά στον Τραμπ για τον «υπερτιμημένο» αριθμό των νεκρών από την πανδημία

cebf cf86ceaccebfcf85cf84cf83ceb9 ceb1cf80ceb1cebdcf84ceac cf83cf84cebfcebd cf84cf81ceb1cebccf80 ceb3ceb9ceb1 cf84cebfcebd cf85cf80
AP 20195652934454

Απάντηση στον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα είναι «υπερτιμημένος» έδωσε ο διακεκριμένος Αμερικανός ανοσολόγος, Άντονι Φάουτσι.

«Οι θάνατοι είναι πραγματικοί θάνατοι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βγείτε στα χαρακώματα, να πάτε στα νοσοκομεία και να αντικρίσετε τι αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας», δήλωσε στο ABC News.

«Οι υγειονομικοί βρίσκονται σε πολύ αγχωτικές καταστάσεις σε πολλές περιοχές της χώρας. Τα κρεβάτια των νοσοκομείων είναι γεμάτα, οι άνθρωποι στα νοσοκομεία βλέπουν να μην υπάρχουν κρεβάτια, ενώ και το εκπαιδευμένο προσωπικό ξεπερνά τα όρια της εξάντλησης Αυτή τη στιγμή, αυτό είναι το πραγματικό. Δεν υπάρχει κάτι ψεύτικο», σημείωσε ο Φάουτσι.

Όπως προαναφέρθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ νωρίτερα μέσω twitter ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων του ιού της Κίνας είναι υπερβολικός στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της γελοίας μεθόδου προσδιορισμού του CDC σε σύγκριση με άλλες χώρες, πολλές από τις οποίες αναφέρουν, σκόπιμα, ανακριβή και χαμηλά νούμερα. Όταν υπάρχουν αμφιβολίες, το βαφτίζουμε Covid. Fake News!».

ΠΗΓΗ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: