Ο Damon Albarn ανακοινώνει νέο σόλο άλμπουμ

cebf damon albarn ceb1cebdceb1cebacebfceb9cebdcf8ecebdceb5ceb9 cebdceadcebf cf83cf8ccebbcebf ceaccebbcebccf80cebfcf85cebc
Damon Albarn photo credit Linda Brownlee 3M4A6517

Το δεύτερο σόλο άλμπουμ του Damon Albarn.

Όπως υποσχέθηκε, ο Damon Albarn αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες για το νέο άλμπουμ του με τίτλο «The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 12 Νοεμβρίου από την Transgressive Records.

Παράλληλα o frontman των Blur και συνιδρυτικό μέλος των Gorillaz μοιράζεται το ομότιτλο τραγούδι του άλμπουμ.

Ο Damon Albarn ανακοίνωσε για πρώτη φορά το «The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows» το 2019.

Αρχικά επρόκειτο να είναι ένα ορχηστρικό άλμπουμ εμπνευσμένο από τα τοπία της Ισλανδίας, όμως ο Albarn το επέκτεινε σε ολοκληρωμένο άλμπουμ κατά τη διάρκεια του lockdown πέρυσι.

Όταν η πανδημία τον ανάγκασε να ακυρώσει την περιοδεία που θα διοργάνωνε για την προώθηση του άλμπουμ, ο Βρετανός καλλιτέχνης παρουσίασε δείγματα από τη μουσική του «The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows» κατά τη διάρκεια ενός livestream του «Boiler Room».

«Έχω κάνει το δικό μου σκοτεινό ταξίδι δημιουργώντας αυτό το δίσκο και με έκανε να πιστέψω ότι μια καθαρή πηγή ίσως εξακολουθεί να υπάρχει», δήλωσε ο Damon Albarn.

Ο τίτλος του άλμπουμ, που μεταφράζεται στα ελληνικά ως «Όσο πιο κοντά στην πηγή, τόσο πιο καθαρό ρυάκι κυλάει», προέρχεται από το ποίημα «Love and Memory» του κλασικού Άγγλου ποιητή John Clare (1793 – 1864).

Το «The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows» θα σηματοδοτήσει το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ του Damon Albarn. Το 2014 είχε κυκλοφορήσει τον δίσκο «Everyday Robots», το μοναδικό σόλο ολοκληρωμένο εγχείρημά του μέχρι σήμερα.

Εκτός από την ψηφιακή έκδοση του άλμπουμ, ο Damon Albarn ετοιμάζει μια έγχρωμη περιορισμένη έκδοσης του «The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows», καθώς και εκδόσεις σε CD και κασέτα.

Θα κυκλοφορήσει επίσης μια πολυτελής έκδοση συσκευασμένη σε βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο που θα περιέχει πρόσθετες φωτογραφίες, σαρωμένα αντίγραφα των στίχων, πρωτότυπα έργα τέχνης, ένα αντίτυπο του άλμπουμ σε λευκό βινύλιο και ένα bonus βινύλιο 7 ιντσών με ένα αποκλειστικό τραγούδι από τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ.

Το ομότιτλο τραγούδι του νέου άλμπουμ χαρακτηρίζεται από αφθονία ορχηστρικών στοιχείων που συνδυάζονται με τη σταθερή επιλογή μιας ακουστικής κιθάρας, αν και δεν απουσιάζουν τα απόκοσμα συνθεσάιζερ.

[embedded content]

Το tracklist του άλμπουμ

1. The Nearer the Fountain, More Pure the Stream Flows
2. The Cormorant
3. Royal Morning Blue
4. Combustion
5. Daft Wader
6. Darkness to Light
7. Esja
8. The Tower of Montevideo
9. Giraffe Trumpet Sea
10. Polaris
11. Particles

ΠΗΓΗ