Ο Damon Albarn επιβεβαιώνει ότι οι Gorillaz ετοιμάζουν ταινία σε συνεργασία με το Netflix

cebf damon albarn ceb5cf80ceb9ceb2ceb5ceb2ceb1ceb9cf8ecebdceb5ceb9 cf8ccf84ceb9 cebfceb9 gorillaz ceb5cf84cebfceb9cebcceacceb6cebfcf85

«Είναι κάτι που θέλαμε να κάνουμε εδώ και πολύ καιρό».

Ο Damon Albarn επιβεβαίωσε ότι οι Gorillaz ετοιμάζουν μία ταινία μεγάλου μήκους σε συνεργασία με το Netflix.

Ο frontman του συγκροτήματος ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2020 ότι βρισκόταν σε εξέλιξη η παραγωγή μίας «κάπως αφηρημένης» ταινίας κινουμένων σχεδίων βασισμένη στους Gorillaz.

«Υποτίθεται ότι θα κάναμε μια ταινία ενώ κάναμε τη δεύτερη σεζόν του “Song Machine”», εξήγησε τότε.

Ο Damon Albarn είπε ότι το συγκρότημα είχε «υπογράψει συμβόλαιο» και ότι είχε αρχίσει να γράφει το σενάριο: «Βλέπω πολλούς ανθρώπους να κάνουν βίντεο κινουμένων σχεδίων αυτές τις ημέρες, αλλά δεν νομίζω ότι αγγίζουν τη δική μας ποιότητα. Είμαστε περισσότερο στον κόσμο του Studio Ghibli», ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια μιας νέας συνέντευξης στο Apple Music με αφορμή την κυκλοφορία του νέου προσωπικό άλμπουμ του «The Nearer The Fountain, More Pure The Stream Flows», ο Damon Albarn δήλωσε: «Είμαι στο Netflix επειδή κάνουμε μια ολοκληρωμένη ταινία των Gorillaz με το Netflix».

«Έχουμε μια συνάντηση για να γράψουμε στο Μαλιμπού σήμερα το απόγευμα. Είναι πραγματικά συναρπαστικό που το κάνουμε αυτό. Είναι κάτι που θέλαμε να κάνουμε εδώ και πολύ καιρό. Έχει περάσει από τόσες πολλές μορφές. Οι Gorillaz κάνουν ταινία», συνέχισε.

«Αλλά στο Netflix, δεν ξέρω… Είναι εκπληκτικό να βλέπεις πόσο διαδεδομένο είναι τώρα. Φαίνεται ότι είναι μια καλή δημιουργική ομάδα, ξέρεις; Αλλά δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο γι’ αυτό, προφανώς», τόνισε.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι Gorillaz ανακοίνωσαν την κινηματογραφική κυκλοφορία της εικονικής συναυλίας «Song Machine Live», που μεταδόθηκε ζωντανά από τις εγκαταστάσεις του συγκροτήματος στα Kong Studios τον Δεκέμβριο του 2020, καθώς και μια επετειακή έκδοση για τη συμπλήρωση είκοσι ετών από την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ τους, το 2001, που θα αποτελείται από οχτώ δίσκους.

Το «Song Machine Live» θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες επιλεγμένων χωρών για μία μόνο ημέρα, στις 8 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει τη livestream συναυλία των Gorillaz, την ενότητα «Live From Kong» που είναι αφιερωμένη στα παρασκήνια της εκδήλωσης, καθώς και συνεντεύξεις και σχόλια από τον Damon Albarn και τον Jamie Hewlett των Gorillaz.