Ο Dave Grohl κυκλοφορεί την αυτοβιογραφία του

cebf dave grohl cebacf85cebacebbcebfcf86cebfcf81ceb5ceaf cf84ceb7cebd ceb1cf85cf84cebfceb2ceb9cebfceb3cf81ceb1cf86ceafceb1 cf84cebfcf85
Dave Grohl Foo Fighters GettyImages 1093282858

Ο Dave Grohl αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να μεταφέρει στο χαρτί τις εμπειρίες και τις ιστορίες της ζωής του.

Ο Dave Grohl έγραψε ένα νέο βιβλίο με τίτλο «The Storyteller», το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 5 Οκτωβρίου.

Το «The Storyteller» επικεντρώνεται στις στιγμές που έχουν διαμορφώσει τον Dave Grohl στον άνθρωπο που είναι σήμερα και θα περιλαμβάνει ιστορίες και σκέψεις από όλη τη ζωή και την καριέρα του.

«Λοιπόν, έγραψα ένα βιβλίο», ανέφερε ο Dave Grohl. «Η ιδέα περνούσε από το μυαλό μου εδώ και χρόνια, και μάλιστα προσέφερε μερικές αμφισβητήσιμες ευκαιρίες (“Είναι ένα πανεύκολο! Απλώς κάνε τέσσερις ώρες συνεντεύξεις, βρες κάποιον άλλο για να το γράψει, βάλε το πρόσωπό σου στο εξώφυλλο και voila!”). Τελικά αποφάσισα να γράψω αυτές τις ιστορίες όπως έκανα πάντα, με το χέρι μου», συνέχισε.

«Υπάρχει ένα κοινό γνώρισμα που διατρέχει όλα όσα κάνω: η αφήγηση ιστοριών. Είτε σε ένα τραγούδι, είτε σε ένα ντοκιμαντέρ είτε στο χαρτί, αισθάνομαι πάντα υποχρεωμένος να μοιράζομαι στιγμές από τη ζωή μου. Αυτή η κλίση είναι ένα τεράστιο κομμάτι αυτού που με ενθουσιάζει δημιουργικά αλλά και ως άνθρωπος», εξήγησε.

«Η χαρά που ένιωσα καταγράφοντας αυτές τις ιστορίες θυμίζει τη χαρά νιώθω όταν ακούω ξανά ένα τραγούδι που έχω ηχογραφήσει. Ανυπομονώ να τις μοιραστώ με τον κόσμο ή να διαβάσω μία ημερολογιακή εγγραφή από ένα λερωμένο σημειωματάριο ή ακόμα να ακούσω τη φωνή μου να αναπηδά ανάμεσα στις αφίσες των KISS στον τοίχο μου ως παιδί», συνέχισε.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπω την καθημερινή δουλειά μου, αλλά μου δίνει ένα μέρος για να ρίξω λίγο φως στο πώς είναι να είμαι ένα παιδί από το Σπρίνγκφιλντ της Βιρτζίνια και να ζω τα ο τρελά όνειρα που είχα ως νεαρός μουσικός», τονίζει.

Ο Dave Grohl θα μοιραστεί με τους αναγνώστες μία σειρά από συναρπαστικές ιστορίες από τη ζωή του, που κυμαίνονται από την περιοδεία του με τους Scream σε ηλικία 18 ετών και τα χρόνια που έχει περάσει στους Nirvana και στους Foo Fighters μέχρι την εμφάνιση του στα Βραβεία Όσκαρ, τη στιγμή που έπαιξε ντραμς στο πλευρό του Tom Petty, τη συνάντησή του με τον Paul McCartney στο «Royal Albert Hall», τα παραμύθια με την Joan Jett και την ευκαιρία να συναντήσει τον Little Richard.

Ο κεντρικός τραγουδιστής των Foo Fighters πρόσθεσε ότι το βιβλίο «The Storyteller» γεννήθηκε εν μέρει από το λογαριασμό «Dave’s True Stories» που δημιούργησε ο ίδιος στο Instagram όταν η πανδημία διέκοψε την διεξαγωγή συναυλιών.

Ο λογαριασμός είναι του προσφέρει μόνο ένα μέρος για να εκδηλώσει τη δημιουργική ενέργεια του αλλά και μία ευκαιρία να θυμηθεί και να γράψει μερικές από τις ιστορίες αυτές για πρώτη φορά.

«Σύντομα ανακάλυψα ότι η ανταμοιβή που ένιωθα κάθε φορά που δημοσίευα μια ιστορία ήταν η ίδια με το συναίσθημα που είχα όταν έπαιζα ένα τραγούδι στο κοινό, οπότε συνέχισα να γράφω. Η ανταπόκριση από τους αναγνώστες μου γέμισε ψυχή όπως κάθε χειροκρότημα σε ένα γήπεδο. Έτσι, αποτίμησα όλες τις εμπειρίες που είχα στη ζωή μου – απίστευτες, δύσκολες, αστείες και συναισθηματικές – και αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να τις γράψω τελικά με λόγια», σχολίασε ο Dave Grohl.

Ο 52χρονος καλλιτέχνης έδωσε μία πρόγευση από το βιβλίο «Dave Grohl: The Storyteller» δημοσιεύοντας ένα απόσπασμα που επικεντρώνεται στις πρώτες αναμνήσεις του ως άνθρωπος που είχε εμμονή με τη μουσική.

[embedded content]

ΠΗΓΗ