Ο Dave Grohl σχολιάζει την αγωγή από το μωρό του «Nevermind»: «Έχει τατουάζ “Nevermind”, εγώ δεν έχω»

cebf dave grohl cf83cf87cebfcebbceb9ceacceb6ceb5ceb9 cf84ceb7cebd ceb1ceb3cf89ceb3ceae ceb1cf80cf8c cf84cebf cebccf89cf81cf8c cf84cebfcf85
Foo Fighters Dave Grohl live

«Αισθάνομαι ότι πρέπει να διαφωνήσω μαζί του».

Ο Dave Grohl μίλησε για τη δικαστική διαμάχη μεταξύ του άνδρα που εμφανίστηκε ως μωρό στο εξώφυλλου του εμβληματικού άλμπουμ «Nevermind» των Nirvana και του ίδιου του συγκροτήματος.

Νωρίτερα φέτος, ο Spencer Elden, το παιδί που εμφανίζεται στο εξώφυλλο του «Nevermind», υπέβαλε αγωγή κατά των επιζώντων μελών των Nirvana και των διαχειριστών της περιουσίας του Kurt Cobain, ισχυριζόμενος ότι η φωτογραφία του εξωφύλλου αποτελεί παράδειγμα παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Ο Dave Grohl, ο οποίος δήλωσε πρόσφατα ότι είχε «πολλές ιδέες για το πώς θα έπρεπε να αλλάξουμε αυτό το εξώφυλλο», αναφέρθηκε στο ζήτημα σε μια νέα συνέντευξή του στο «Vulture».

«Δεν ξέρω αν μπορώ να μιλήσω γι’ αυτό, επειδή δεν έχω περάσει πολύ χρόνο σκεπτόμενος το θέμα. Αισθάνομαι το ίδιο με τους περισσότερους ανθρώπους και πρέπει να διαφωνήσω. Αυτό είναι το μόνο που θα πω», σχολίασε.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Spencer Elden έχει αναπαριστήσει πολλές φορές ως ενήλικας τη φωτογραφία από το εξώφυλλο του «Nevermind», ο Dave Grohl πρόσθεσε: «Ακούστε, έχει τατουάζ “Nevermind”. Εγώ δεν έχω».

Οι Nirvana πρόκειται επίσης να κυκλοφορήσουν στις 12 Νοεμβρίου μία επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια του θρυλικού άλμπουμ, ωστόσο ο Elden θέλει να λογοκριθεί η φωτογραφία του στην επανέκδοση.

Ο Spencer Elden θέλει επίσης να τροποποιηθεί το εξώφυλλο του άλμπουμ σε κάθε μελλοντική επανέκδοση, σύμφωνα με τη δικηγόρο του Maggie Mabie, η οποία δήλωσε στο Associated Press: «Αν υπάρξει επανέκδοση για την 30ή επέτειο, θέλει όλος ο κόσμος να μην βλέπει τα γεννητικά του όργανα».

Μέχρι στιγμής, οι επετειακές εκδόσεις του «Nevermind» είναι διαθέσιμες για προπαραγγελία στην ιστοσελίδα των Nirvana με το εξώφυλλο του άλμπουμ χωρίς λογοκρισία.

ΠΗΓΗ