Ο Ed Sheeran συμπλήρωσε ένα χρόνο στο Νο. 1 του βρετανικού Singles Chart

cebf ed sheeran cf83cf85cebccf80cebbceaecf81cf89cf83ceb5 ceadcebdceb1 cf87cf81cf8ccebdcebf cf83cf84cebf cebdcebf 1 cf84cebfcf85 ceb2cf81
Ed Sheeran

Ο Ed Sheeran είναι ο πρώτος Βρετανός σόλο καλλιτέχνης που συμπληρώνει 52 εβδομάδες κυριαρχίας στο No. 1 του Singles Chart του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αντοχή του Ed Sheeran στο χρόνο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Ο 30χρονος τραγουδιστής και τραγουδοποιός συμπλήρωσε τον αριθμό – ρεκόρ των 52 εβδομάδων – έναν ολόκληρο χρόνο – στο Νο. 1 του βρετανικού Singles Chart.

Ο Ed Sheeran σημείωσε αυτό το ορόσημο με το νέο single του «Shivers», το οποίο έκανε ντεμπούτο στο Νο. 1 του Ηνωμένου Βασιλείου, αντικαθιστώντας στην κορυφή μια άλλη επιτυχία του, το «Bad Habits» που είχε ήδη συμπληρώσει 11 εβδομάδες παραμονής στην πρώτη θέση του chart.

Το «Shivers» είναι το ενδέκατο τραγούδι του Sheeran που κατακτά την κορυφή των charts στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με το τελευταίο του επίτευγμα, ο Ed Sheeran είναι ο πρώτος Βρετανός σόλο καλλιτέχνης που έχει κυριαρχήσει στο No. 1 του Singles Chart του Ηνωμένου Βασιλείου για ένα ολόκληρο έτος.

Στα 69 χρόνια από την έναρξη των επίσημων βρετανικών charts, μόνο ο Elvis Presley (80 εβδομάδες) και οι Beatles (69 εβδομάδες) έχουν διανύσει περισσότερες στην κορυφή.

Άλλοι σόλο καλλιτέχνες που βρίσκονται στην ίδια τροχιά με τον Ed Sheeran είναι ο Άγγλος Cliff Richard (46 εβδομάδες στο Νο. 1), ο Καναδός pop star Justin Bieber (38 εβδομάδες), ο Σκωτσέζος αστέρας της EDM, Calvin Harris, ο Καναδός ράπερ Drake (31 εβδομάδες) και η «βασίλισσα της pop» Madonna (29 εβδομάδες), αναφέρει η βρετανική Επίσημη Εταιρεία των Charts.

Το τραγούδι του Ed Sheeran με τη μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής στο No. 1 του βρετανικού Singles Chart είναι το «Shape Of You», το τραγούδι με τα περισσότερα streamsόλων των εποχών στο Spotify, το οποίο διατήρησε τα ηνία της κατάταξης για 14 εβδομάδες συνολικά όταν κυκλοφόρησε το 2017.

Ακολουθεί το πρόσφατο «Bad Habits», το οποίο κυριάρχησε στην κορυφή για 11 συνεχόμενες εβδομάδες, καταγράφοντας την καλύτερη επίδοση για τη φετινή χρονιά.

ΠΗΓΗ