Ο Elvis Presley πέθανε νέος επειδή είχε «κακά γονίδια»

cebf elvis presley cf80ceadceb8ceb1cebdceb5 cebdceadcebfcf82 ceb5cf80ceb5ceb9ceb4ceae ceb5ceafcf87ceb5 cebaceb1cebaceac ceb3cebfcebd
elvis presley 152214880

Ερευνήτρια υποστηρίζει ότι για τον πρόωρο θάνατο του Elvis Presley ευθύνονται κληρονομικά προβλήματα υγείας.

Για ορισμένους ο «Βασιλιάς» είναι ακόμα ζωντανός, αλλά για το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου ο Elvis Presley πέθανε λόγω των εξαρτήσεων.

Λέγεται ότι ο θρύλος του rock’n’roll είχε προβλήματα υγείας ως παρενέργεια του της κατάχρησης ναρκωτικών, αλλά η βιογράφος του Sally Hoedel υποστηρίζει ότι τα προβλήματα της υγείας του Elvis Presley πιθανότατα ήταν κληρονομικά και προέρχονταν από τον παππούδες και τις γιαγιάδες της μητέρας του, που ήταν πρώτα ξαδέλφια.

Η ιστορικός εξηγεί στο βιβλίο της «Elvis: Destined To Die Young» (Elvis: Προοριζόταν να πεθάνει νέος) ότι πολλά μέλη της οικογένειας του Presley από την πλευρά της μητέρας του πέθαναν νωρίς, συμπεριλαμβανομένων τριών θείων του.

Ο Elvis Presley πέθανε σε ηλικία 42 ετών στις 16 Αυγούστου 1977, με τα επίσημα έγγραφα να αναφέρουν ως αιτία θανάτου την καρδιακή προσβολή. Η μητέρα του, η Gladys, πέθανε σε ηλικία 46 ετών.

«Είχαν μία παρόμοια τετραετή περίοδο εκφύλισης της υγείας της και αυτό είναι ενδιαφέρον γιατί η μητέρα του δεν έπαιρνε τα ίδια φάρμακα με αυτά που έπαιρνε εκείνος», αναφέρει το βιβλίο, σύμφωνα με το «NME».

Η Sally Hoedel λέει ότι ο Elvis Presley είχε ασθένειες σε εννέα από τα έντεκα οργανικά συστήματα του σώματός τους, ενώ πέντε ήταν οι εκ γενετής ασθένειες.

«Ο Elvis θεωρείται κάτι λιγότερο ή περισσότερο από άνθρωπος, σαν μια εικόνα, που συμπυκνώνεται σε αυτόν τον rock’n’roll τύπο που πέθανε στο μπάνιο του από τη λήψη πολλών χαπιών», δήλωσε η Hoedel σε συνέντευξή της στο «Observer».

«Αυτό δεν αρκεί για έναν άνθρωπο που άλλαξε πολιτισμικά το σύμπαν μας. Δεν είναι ακριβές και δεν αρκεί. Ο Elvis ήταν ένας άρρωστος που έκρυψε πολλές αδυναμίες του για να γεμίσει χώρους συναυλιών και να συντηρήσει την οικογένειά του. Εξετάζοντας τα ελαττώματα και τα προβλήματα υγείας του, ίσως μπορέσουμε να ξαναδούμε την ανθρωπιά του», εξήγησε.

Η Sally Hoedel ελπίζει ότι το βιβλίο της θα βοηθήσει ώστε να ξεκαθαρίσει η εικόνα του Elvis Presley και να «εξανθρωπιστεί».

ΠΗΓΗ