Ο Iggy Pop θα είναι αφηγητής σε ντοκιμαντέρ για τον Αιγύπτιο βασιλιά Τουταγχαμών

cebf iggy pop ceb8ceb1 ceb5ceafcebdceb1ceb9 ceb1cf86ceb7ceb3ceb7cf84ceaecf82 cf83ceb5 cebdcf84cebfcebaceb9cebcceb1cebdcf84ceadcf81 ceb3
Iggy Pop credit Ilya S Savenok 15515069

«Η απίστευτη φωνή του Iggy Pop ήταν αυτό που χρειαζόμασταν για την ταινία».

Ο Iggy Pop θα δανείσει τη φωνή του σε ντοκιμαντέρ που επικεντρώνεται στην ανακάλυψη του τάφου Αιγύπτιου Φαραώ Τουταγχαμών και την έκθεση που μετέφερε τους επισκέπτες της στην Αρχαία Αίγυπτο.

Το ντοκιμαντέρ «Tutankhamun: The Last Exhibition» είναι παραγωγής της Nexo Digital και της ιταλικής πολιτιστικής εταιρείας Laboratoriorosso.

Η ταινία καταγράφει την ανακάλυψη του τάφου το 1922 και την περιοδεύουσα έκθεση «King Tut: Treasures of the Golden Pharaoh», η οποία ξεκίνησε από το Λος Άντζελες το 2019.

Η ταινία αναμενόταν να κυκλοφορήσει πέρυσι, αλλά η πανδημία καθυστέρησε την κυκλοφορία της έως το 2022.

Την έκθεση συνθέτουν περισσότερα από 150 αντικείμενα από τον τάφο του βασιλιά Τουταγχαμών και αναμενόταν να διαρκέσει μέχρι το 2023, αλλά τα σχέδια αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας.

H αιγυπτιακή κυβέρνηση έκτοτε δήλωσε ότι τα αντικείμενα δεν θα παρουσιαστούν ξανά στο εξωτερικό.

[embedded content]

Σε δηλώσεις της στο «Variety», η Rosella Gioffré της Nexus Digital είπε ότι αναζητούσαν «κάποιον που θα μπορούσε να δώσει διαφορετική γοητεία στην αφήγηση της ταινίας»

«Και σκεφτήκαμε τον Iggy Pop και δέχτηκε», συμπλήρωσε.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Laboratoriorosso και παραγωγός ντοκιμαντέρ, Sandro Vannini, πρόσθεσε: «Όταν ακούσαμε τη φωνή του πρώτη φορά, είπαμε ότι αυτή είναι η φωνή».

«Αυτό χρειαζόμαστε για αυτήν την ταινία. Η φωνή του Iggy Pop είναι απλώς απίστευτη, Όταν διάβασε την ιστορία και το τι θα αφηγηθεί, θέλησε αμέσως να συνεργαστεί μαζί μας», περιέγραψε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ακολουθήστε το Hit Channel στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελληνική και Ξένη μουσική.

ΠΗΓΗ