Ο Jack Savoretti κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Europiana»

cebf jack savoretti cebacf85cebacebbcebfcf86cebfcf81ceb5ceaf cf84cebf cebdceadcebf ceaccebbcebccf80cebfcf85cebc europiana
jack savoretti 195513820

Το «Europiana» είναι η μουσική των καλοκαιρινών παιδικών χρόνων του Jack Savoretti.

Ο Jack Savoretti κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Europiana».

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε στα Abbey Road Studios του Λονδίνου σε συνεργασία με παραγωγούς όπως οι Cam Blackwood (George Ezra, Florence & The Machine) και Mark Ralph (Jess Glynne, Years & Years, Jax Jones).

Ο Jack Savoretti προσέγγισε το νέο άλμπουμ του με περισσότερη αυτοπεποίθηση και φαντασία από ποτέ: «Το “Europiana” δεν είναι ένας ήχος. Είναι αναφορές και εμπνεύσεις και τα συναισθήματα που προκαλούν. Είναι η μουσική των καλοκαιρινών παιδικών μου χρόνων, ανακατασκευασμένη για το σήμερα», περιγράφει ο ίδιος.

Παράλληλα με την κυκλοφορία του άλμπουμ «Europiana», ο Jack Savoretti παρουσιάζει το μουσικό για το νέο single «Secret Life», που γυρίστηκε στο Λονδίνο με τη σκηνοθεσία του Callum McDiarmid.

«Όλοι έχουν τρεις ζωές… την προσωπική, την επαγγελματική και τη μυστική ζωή! Αυτό είναι ένα τραγούδι για τη μυστική ζωή που ζω», εξηγεί o Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός.

Πρώτος προάγγελος του «Europiana» ήταν το single «Who’s Hurting Who», ένα pop τραγούδι με disco επιρροές με τη συμμετοχή του θρυλικού Nile Rodgers, το οποίο αναδεικνύει τέλεια τη σαγηνευτική ερμηνεία του Savoretti.

Με τον dance ρυθμό, τους αστραφτερούς ήχους τις κιθάρας και τα πλούσια έγχορδα, το τραγούδι αντιπροσωπεύει πλήρως τη διάθεση του «Europiana» να προσφέρει φυγή από την πραγματικότητα.

Το «Europiana», το έβδομο ολοκληρωμένο άλμπουμ του Jack Savoretti, διαδέχεται το χρυσό δίσκο «Singing Τo Strangers» που κυκλοφόρησε το 2019 και χάρισε στον τραγουδιστή το πρώτο του No. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το “Singing To Strangers” ήταν το πρώτο μου άλμπουμ που δεν ήταν μιλούσε μόνο για εμένα, το οποίο μου άρεσε. Το “Europiana” το προχωρά περισσότερο. Υπάρχουν περισσότεροι χαρακτήρες και μεγαλύτερες ιδέες. Κοιτάζω τον κόσμο, όχι προς τα μέσα», λέει ο Jack Savoretti, δίνοντας το στίγμα του νέου άλμπουμ του.

ΠΗΓΗ