Ο James Murphy επιβεβαιώνει ότι οι LCD Soundsystem βρίσκονται «σε ολοκληρωτικό διάλειμμα»

cebf james murphy ceb5cf80ceb9ceb2ceb5ceb2ceb1ceb9cf8ecebdceb5ceb9 cf8ccf84ceb9 cebfceb9 lcd soundsystem ceb2cf81ceafcf83cebacebfcebdcf84ceb1
lcd soundsystem 161150454

«Αυτή τη στιγμή έχουμε επιστρέψει εντελώς στην κανονική ζωή».

Ο James Murphy λέει ότι οι LCD Soundsystem βρίσκονται «σε ολοκληρωτικό διάλειμμα».

Το rock συγκρότημα από το Μπρούκλιν παραμένει αθόρυβο μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ του «Electric Lady Sessions» το 2019, ενώ η τελευταία ζωντανή εμφάνισή τους πραγματοποιήθηκε πέρυσι.

Τώρα ο 51χρονος μουσικός παραδέχτηκε ότι οι LCD Soundsystem δεν σχεδιάζουν να επιστρέψουν μετά την πανδημία.

Σε εμφάνισή του στο podcast «WTF» του Marc Maron, ο James Murphy σχολίασε την πιθανότητα συναυλιών από την μπάντα λέγοντας: «Δεν κάνουμε πρόβες. Θα βρούμε κάτι όταν έρθει η κατάλληλη ώρα».

«Αυτή τη στιγμή, είμαστε σε πλήρη διακοπή. Λόγω της φύσης της μπάντας, όταν δεν περιοδεύουμε, έχουμε επιστρέψει εντελώς στην κανονική ζωή… Όλοι κάνουν άλλα πράγματα», εξήγησε.

«Ο καθένας έχει τα δικά του πράγματα. Έτσι, για να κυκλοφορήσουμε (ένα νέο άλμπουμ) μαζί, πρέπει να αποφασίσουμε να το κάνουμε», συνέχισε.

Επίσης ήταν ανένδοτος στην άποψή του ότι οι LCD Soundsystem «δεν πρέπει να κάνουν περιοδεία χωρίς νέα μουσική».

[embedded content]

Εν τω μεταξύ, ο James Murphy, ο οποίος έπαιξε κρουστά  στο τελευταίο άλμπουμ του David Bowie, το «Blackstar» του 2016, αποκάλυψε ότι κινδύνευσε να χάσει τη θέση του, καθώς δυσκολευόταν να βρει το ρόλο του στη διαδικασία δημιουργίας του άλμπουμ.

«Όταν μπήκα, είδα τον David να κάθεται στην καρέκλα του και το υπόλοιπο της μπάντας να παίζει στο άλλο δωμάτιο… Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω», είπε.

«Δυσκολεύτηκα να βρω το δρόμο μου σε αυτήν την μηχανή που ήδη δούλευε. Είπα: “Ω, με συγχωρείτε. Παιδιά, έχετε σκεφτεί να ακούσετε τι σκέφτεται αυτός ο άνθρωπος; Ίσως έχετε ακούσει τα τραγούδια μου;”», περιέγραψε.

Στο τέλος ο James Murphy πήρε τη δύσκολη απόφαση να κάνει ένα βήμα πίσω.

Ο frontman των LCD Soundsystem θυμήθηκε επίσης μια συζήτησή του με τον David Bowie, στον οποίο είπε: «Κοίτα φίλε, νομίζω ότι πρέπει να πάρω αυτά τα πράγματα στο στούντιο μου και να τα δουλέψω μόνος μου – αυτό είναι το όργανο που παίζω».

«Δεν ταίριαξα καλά και αυτό ράγισε την καρδιά μου. Έπρεπε να φύγω. Κατά έχασα τη δουλειά. Δεν έχω αυτό το γονίδιο, φίλε», τόνισε.

ΠΗΓΗ