Ο Jean-Michel Jarre τιμήθηκε με το παράσημο για το Τάγμα της Λεγεώνας της Τιμής

cebf jean michel jarre cf84ceb9cebcceaeceb8ceb7cebaceb5 cebcceb5 cf84cebf cf80ceb1cf81ceaccf83ceb7cebccebf ceb3ceb9ceb1 cf84cebf cf84ceacceb3
Jean Michel Jarre 14692721

Ο Jean-Michel Jarre τιμήθηκε από τον Emmanuel Macron.

Για πρώτη φορά γέμισε με ηλεκτρονική μουσική η αυλή «Cour d’honneur» του Προεδρικού Μεγάρου των Ηλυσίων στο Παρίσι το βράδυ της Δευτέρας. Ο Jean-Michel Jarre ένωσε δύο γενιές, παίζοντας μπροστά σε ένα νεανικό κοινό στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Fête de la Musique».

Οι Irène Dresel, Glitter, Cerrone και NSDOS διαδέχθηκαν ο ένας τον άλλο στη σκηνή πριν ο Jarre κλείσει τη βραδιά. Τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα δεν εμπόδισαν να γίνει μία εντυπωσιακό εκδήλωση καθώς η ζωντανή μουσική επέστρεψε στην πόλη. Η εκδήλωση μεταδόθηκε live στα κοινωνικά δίκτυα, προσελκύοντας κοινό από όλο τον κόσμο.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Emmanuel Macron, απένειμε στον Jean-Michel Jarre το παράσημο για το Εθνικό Τάγμα της Λεγεώνας της Τιμής, το υψηλότερο αξιοκρατικό στρατιωτικό και πολιτικό παράσημο της χώρας.

Ο Jean-Michel Jarre είπε: «Μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, ήταν υπέροχο να περάσουμε ένα ξεχωριστό βράδυ, με πραγματικό κοινό. Μοιραστήκαμε αυτή τη θετική ενέργεια με όλους, μέσω της ζωντανής μουσικής και ξέρω ότι θα είμαστε όλοι μαζί σύντομα ξανά. Eυχαριστώ όλους τους καλλιτέχνες που εμφανίστηκαν μαζί μου στην σκηνή, ήταν μια νύχτα που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Ο Γάλλος συνθέτης, ερμηνευτής, παραγωγός, οραματιστής, καινοτόμος, πρεσβευτής πολιτισμού Jean-Michel Jarre έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως ως ένας από τους πρωτοπόρους στην ηλεκτρονική μουσική. Η καινοτόμος προσέγγισή του στην οπτική και άκρως τεχνολογική σκηνή της ηλεκτρονικής μουσική έχει ανοίξει το δρόμο στην κουλτούρα αυτή να ανθίσει σε όλο τον κόσμο μέσω φημισμένων φεστιβάλ.

Ο κατάλογός του, ο οποίος περιλαμβάνει 21 studio albums, έχει ξεπεράσει τις 85 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Ο Jean-Michel Jarre έχει επίσης καταχωρηθεί στο Βιβλίο των Ρεκόρ Guinness για την τεράστια συμμετοχή του κοινού στις συναυλίες του σε διάφορες εμβληματικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο: στην παριζιάνικη πλατεία Place de la Concorde το 1979, στο Χιούστον του Τέξας το 1986, στο La Défense του Παρισιού το 1990 και στη Μόσχα το 1997.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Jean-Michel Jarre έχει σημειώσει μερικά από τα πιο συναρπαστικά ορόσημα. Ήταν ο πρώτος μουσικός από τη Δύση που προσκλήθηκε να παίξει στην Κίνα μετά τον Μάο, εμφανίστηκε επίσης στις Πυραμίδες της Αιγύπτου, τσην έρημο Σαχάρα, στον Πύργο του Άιφελ και στην Νεκρά Θάλασσα. Στις αρχές του 2021 πάνω από 75 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν την εμφάνισή του στην Παναγία των Παρισίων, καταρρίπτοντας άλλο ένα ρεκόρ.

Το 2017 ο Jean-Michel Jarre προτάθηκε για βραβείο Grammy για το άλμπουμ του «Electronica» με τη συμμετοχή των Pete Townshend, Moby, Air, Armin van Buuren, 3D (Massive Attack), Hans Zimmer, Edward Snowden, Lang Lang και άλλων. Η εξαιρετικά αναγνωρισμένη δουλειά μετατράπηκε σε μια θεαματική παγκόσμια ζωντανή περιοδεία, καταλήγοντας στο φεστιβάλ «Coachella».

Ο Jarre είναι εδώ και καιρό πρεσβευτής της UNESCO για την εκπαίδευση, την επιστήμη και τον πολιτισμό αλλά ένας άνευ όρων υπερασπιστής του περιβάλλοντος, έχει παραλάβει επίσης το Μετάλλιο Stephen Hawking για την Επιστήμη της Επικοινωνίας.

Ο Jean-Michel Jarre είναι ένας ζωντανός θρύλος καθώς συνεχίζει να ανοίγει νέο έδαφος με κάθε δημιουργία του και κάθε εμφάνισή του. Με την τεχνολογία στο προσκήνιο όλων όσων κάνουμε, ο Jarre τονίζει στους νέους ότι «η πιο σημαντική στιγμή είναι η δημιουργία μουσικής».

[embedded content]

ΠΗΓΗ