Ο Jim Carrey αποσύρεται από την υποκριτική: «Έχω αρκετά. Έχω κάνει αρκετά. Είμαι αρκετός»

cebf jim carrey ceb1cf80cebfcf83cf8dcf81ceb5cf84ceb1ceb9 ceb1cf80cf8c cf84ceb7cebd cf85cf80cebfcebacf81ceb9cf84ceb9cebaceae ceadcf87

Ο διάσημος κωμικός ηθοποιός εξομολογήθηκε πως πήρε την απόφαση να σταματήσει την καριέρα του στην υποκριτική.

Άλλο ένα από τα μεγάλα ονόματα του Hollywood αποσύρεται από την υποκριτική, στην προκειμένη περίπτωση όχι λόγω κάποιου προβλήματος όπως ο Bruce Willis -ευτυχώς- αλλά από δική του επιλογή. Στις 31 Μαρτίου, ο αγαπημένος κωμικός Jim Carrey έδινε συνέντευξη στο Access Hollywood και στην Kit Hoover και, πάνω στη συζήτηση, αποκάλυψε πως ήρθε η ώρα να βάλει μία τελεία στην υποκριτική.

Κάποια στιγμή την ώρα της συζήτησης, η οικοδέσποινα είπε στον Carrey πως η Dolly Parton -από την οποία είχε πάρει λίγο πριν συνέντευξη- θέλει να συνεργαστεί μαζί του. Τότε, εκείνος, αφού εξέφρασε πόσο όμορφο είναι ως δήλωση, δήλωσε πως αποσύρεται από την υποκριτική, αφήνοντας τη Hoover να αναρωτιέται μήπως και της κάνει πλάκα και, με την Πρωταπριλιά να καραδοκεί, η αλήθεια είναι πως πέρασε κι από το δικό μας το μυαλό. Όμως, φαίνεται πως όχι. 

Η δήλωση απόσυρσης του Jim Carrey από την υποκριτική

[embedded content]

«Αποσύρομαι από την υποκριτική. Το λέω σοβαρά. Εξαρτάται. Εάν οι άγγελοι φέρουν ένα σενάριο που είναι γραμμένο με χρυσό μελάνι που θα μου πει ότι είναι πολύ σημαντικό να το δουν οι άνθρωποι, ίσως συνεχίσω. Αλλά τώρα κάνω διάλειμμα. Μου αρέσει πολύ η ήσυχη ζωή μου, το να βάζω μπογιά σε καμβά, η πνευματική ζωή μου. Νιώθω -και αυτό μπορεί να μην ξανακούσεις ποτέ κάποιον celebrity να το λέει- ότι έχω αρκετά. Έχω κάνει αρκετά. Είμαι αρκετός», είπε ο 50χρονος Carrey. Αυτό που παρατηρείς κατευθείαν την ώρα που τα λέει, ωστόσο, είναι μία ιδιαίτερη πραότητα και ηρεμία, κάτι που δείχνει, όχι μόνο ότι πρόκειται για μία πολύ συνειδητοποιημένη απόφαση αλλά και για μία που τον κάνει ευτυχισμένο και γαλήνιο.

jim carrey retiring3

Ο Jim Carrey έχει σημειώσει μία από τις πιο επιτυχημένες καριέρες στην κωμική κατηγορία της υποκριτικής, με πληθώρα ταινιών να μνημονεύεται μέχρι σήμερα. Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει τη «Μάσκα» (The Mask) που το 1994 ήταν το κωμικό highlight της εποχής. Ταινίες, όπως το «Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος» (Dume and Dumber) και το «Ναι σε Όλα» (Yes Man), έγιναν οι cult παραγωγές που το κοινό λάτρευε να βλέπει.

Προσωπικά, δύο ήταν ταινίες που πάντα ξεχώριζα: Το «How the Grinch Stole the Christmas» (2000) και το «Bruce Almighty» (2003). Το πρώτο γιατί ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένο με την παιδική μου ηλικία. Με έναν τρομακτικό -καθώς πάντα με φόβιζε οτιδήποτε παρέπεμπε σε καλικάντζαρους- τρόπο και το δεύτερο για το σενάριο και τον ευφυή τρόπο που το χειρίστηκε ο Carrey.

Μερικές από τις πιο διάσημες και επιτυχημένες ταινίες του:

The Mask / Η Μάσκα (1994)

[embedded content]

Yes Man / Ναι σε Όλα (2008)

[embedded content]

How the Grinch Stole the Christmas / Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων (2000)

[embedded content]

Bruce Almighty / Θεός για μία Εβδομάδα (2003)

[embedded content]

Αν και έγινε γνωστός κυρίως για τους κωμικούς του ρόλους, ο Jim Carrey έχει δώσει εξαιρετικές ερμηνείες και σε άλλα είδη. Η ταινία «The Number 23» (2007) και η «Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού» (Eternal Sunshine of the Spotless Mind – 2004) αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα του υποκριτικού του μεγαλείου.

The Number 23 (2007)

[embedded content]

Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού / Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

[embedded content]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 O Bruce Willis αποσύρεται από την υποκριτική – 5 ταινίες που άλλαξαν τον κινηματογράφο

Η Sharon Stone θα παίξει τη βασική villain στη νέα ταινία της DC

Μήπως τελικά το θέμα δεν είναι ούτε ο Will Smith ούτε ο Chris Rock αλλά η Ακαδημία;

ΠΗΓΗ