Ο Kanye West ανεβαίνει στον παράδεισο στο video του «24»

cebf kanye west ceb1cebdceb5ceb2ceb1ceafcebdceb5ceb9 cf83cf84cebfcebd cf80ceb1cf81ceacceb4ceb5ceb9cf83cebf cf83cf84cebf video cf84cebfcf85

Το music video του «24» είναι ένας συναισθηματικός φόρος τιμής στην εκλιπούσα μητέρα του Kanye West.

Το ενδιαφέρον του Kanye West για τη μετά θάνατον ζωή αποτελεί τη βάση του μουσικού βίντεο για το τραγούδι «24» από το νέο άλμπουμ του «Donda».

Το «Donda» του Kanye West έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία τόσο από εμπορική όσο και από μουσική άποψη. Οι θαυμαστές του είναι σίγουροι ότι έχει βρει και πάλι το ρυθμό του και αυτό το γεγονός έχει οδηγήσει σε υψηλά νούμερα πωλήσεων.

Όσον αφορά τις εικόνες του «Donda», οι θαυμαστές του έχουν ακόμα στο μυαλό τους τις πρόσφατες εκδηλώσεις ακρόασης του «Donda», ειδικά την εκδήλωση στο Σικάγο, όπου ο Kanye West εμφανίστηκε μπροστά σε ένα αντίγραφο του σπιτιού των παιδικών του χρόνων.

Ίσως ένα από τα πιο συγκινητικά σημεία της εκδήλωσης ήταν το τραγούδι «24» στο οποίο συμμετέχει η χορωδία Sunday Service.

Το αφηρημένο μουσικό βίντεο του «24» ξεκινά με την εικόνα ενός πλασματικού κοινού να επευφημεί τον West κατά τη διάρκεια μίας από τις εκδηλώσεις ακρόασης του άλμπουμ «Donda».

Η συνέχεια αποτελεί ένα απόσπασμα από την τρίτη εκδήλωση ακρόασης του «Donda», που έλαβε χώρα στο «Soldier Field» του Σικάγο. Ο Kanye West προσομοιώνει την ανάληψή του στον ουρανό, καθώς η εκλιπούσα μητέρα του (από την οποία πήρε τον τίτλο του το άλμπουμ) παρακολουθεί με αγαλλίαση.

Kanye West

Η μητέρα του Kanye West, Donda, πέθανε τον Νοέμβριο του 2007 σε ηλικία 58 ετών λόγω επιπλοκών από χειρουργική επέμβαση.

Καθώς το βίντεο εξελίσσεται, ο Kanye West ανεβαίνει σταδιακά στον ουρανό, πάνω από τα σύννεφα και σε ένα άπειρο σύμπαν. Στο σημείο αυτό, ο κόσμος όπως τον ξέρουμε σβήνει και απομένει ένας άδειος γαλαξίας.

Τα βασικά εικαστικά στοιχείο της παρουσίασης του «24» είναι όλα ακόμα εδώ. Καθώς ο Kanye αιωρείται, ακούγονται παντού επίσης οι φράσεις «θα είμαστε εντάξει» και «ο Θεός δεν έχει τελειώσει».

Η αναφορά στα επουράνια ταιριάζει απόλυτα με τη μουσική του «24» και είναι ένα ακόμη παράδειγμα των θεόπνευστων θεμάτων που απαντώνται πλέον στη μουσική του Ye.

Το «24» είναι μόλις το δεύτερο μουσικό βίντεο του «Donda». Προηγήθηκε το βίντεο για το «Come To Life», στο οποίο χρησιμοποιήθηκε επίσης ένα μέρος από την εκδήλωση ακρόασης του άλμπουμ στο Σικάγο, με τον Kanye West να τυλίγεται κυριολεκτικά στις φλόγες.

Το θέαμα των εκδηλώσεων ακρόασης και ο θόρυβος για το άλμπουμ ήταν αρκετά για να στείλουν το «Donda» κατευθείαν στην κορυφή του Billboard 200 με την κυκλοφορία του από τις G.O.O.D. Music / Def Jam Recordings / Universal Music στα τέλη Αυγούστου.

[embedded content]

ΠΗΓΗ