Ο Kendrick Lamar κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Mr. Morale & The Big Steppers»

cebf kendrick lamar cebacf85cebacebbcebfcf86cebfcf81ceb5ceaf cf84cebf cebdceadcebf ceaccebbcebccf80cebfcf85cebc mr morale the big steppers
Kendrick Lamar 15622344213

Το νέο άλμπουμ του Kendrick Lamar είναι γεγονός.

Ο Kendrick Lamar κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ του «Mr. Morale & The Big Steppers», το πρώτο του νέο άλμπουμ μετά το «DAMN.» του 2017, το οποίο απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Μόλις λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του νέου single – έκπληξη, «The Heart Part 5», ο Kendrick Lamar παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο άλμπουμ του, ένα άλμπουμ το οποίο οι θαυμαστές του το περιμένουν διακαώς από τότε που άρχισε να το προαναγγέλλει χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Oklama» τον Αύγουστο του 2021.

Το άλμπουμ αποτελείται από δύο δίσκους και περιλαμβάνει μια σειρά από συνεργασίες με ξεχωριστούς καλεσμένους, όπως με τον Sampha στο «Father Time», τη Summer Walker και τον Ghostface Killah στο «Purple Hearts», τον Kodak Black στο «Silent Hill», την Tanna Leone -που ανήκει στο δυναμικό της pgLang του Lamar- στο «Mr. Morale» και τη frontwoman των Portishead, Beth Gibbons, στο «Mother I Sober».

Ο Kendrick Lamar αγγίζει πολλά αμφιλεγόμενα και συγχρόνως επίκαιρα θέματα καθ’ όλη τη διάρκεια του άλμπουμ «Mr. Morale & The Big Steppers», όπως στο «Auntie Diaries», όπου αφηγείται την ιστορία της αλλαγής φύλου της θείας του και την αντίδρασή του σε αυτήν.

Στο «Mother I Sober» εξετάζει τις κατηγορίες για κακοποίηση και τον πόνο που απορρέει από τέτοιες καταστάσεις και ραπάρει: «Οικογενειακοί δεσμοί, κατηγόρησαν τον ξάδερφό μου, σε άγγιξε Kendrick; / Ποτέ δεν είπα ψέματα, αλλά κανείς δεν με πίστεψε».

Στο «Savior» στηλιτεύει τους αρνητές του COVID-19 και του εμβολίου, λέγοντας: «Είδα έναν χριστιανό να λέει το εμβόλιο κοπριά του θηρίου / Μετά κόλλησε COVID και προσευχήθηκε στην Pfizer για ανακούφιση / Μετά κόλλησα COVID και άρχισα να αμφισβητώ τον Kyrie».

Την παραγωγή του άλμπουμ «Mr. Morale & The Big Steppers» υπογράφουν οι Duval Timothy, Boi-1da, Sounwave, Bekon και άλλοι. Ο Kendrick Lamar συμμετείχε επίσης στην παραγωγή αρκετών κομματιών, όπου το όνομά του αναγράφεται ως Oklama. Ο θρυλικός παραγωγός The Alchemist προσφέρει τη δεξιότητά του στο «Mr. Morale» και δημιουργεί ένα beat με synth και electro-funk επιρροές.

Το «Mr. Morale & The Big Steppers» δεν περιλαμβάνει το «The Heart Part 5», το οποίο κυκλοφόρησε λίγες ημέρες πριν την άφιξη του άλμπουμ. Το εν λόγω single, το οποίο έχει ήδη αγαπηθεί από το κοινό, διαθέτει μερικά από τα χαρακτηριστικά bars του Kendrick Lamar, με τον ράπερ από το Compton να αποδεικνύει ότι δεν έχει χάσει τίποτα αυτά τα πέντε χρόνια από το τελευταίο άλμπουμ.

Χθες, ο Kendrick Lamar αποκάλυψε το εξώφυλλο του άλμπουμ «Mr. Morale & The Big Steppers», στο οποίο εμφανίζεται με ένα αγκάθινο στέμμα και να κρατάει ένα παιδί, ενώ στο βάθος είναι μια γυναίκα με ένα μωρό. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Renell Medrano.

Βρείτε επίσης το άλμπουμ στο YouTube:

ΠΗΓΗ