Ο Kim Jong-un θέλει να σταματήσει την εξάπλωση της K-pop μουσικής: «Είναι σατανικός καρκίνος»

cebf kim jong un ceb8ceadcebbceb5ceb9 cebdceb1 cf83cf84ceb1cebcceb1cf84ceaecf83ceb5ceb9 cf84ceb7cebd ceb5cebeceaccf80cebbcf89cf83ceb7 cf84

Ποινές που προβλέπουν 15 χρόνια κράτησης σε στρατόπεδα εργασίας για όσους παρακολουθούν ψυχαγωγικό υλικό από τη Νότια Κορέα θέλει να εισαγάγει ο Kim Jong-un.

Ο Kim Jong-un, ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, χαρακτήρισε την K-pop μουσική ως «σατανικό καρκίνο» που καταστρέφει τους νέους και σκοπεύει να τη σταματήσει.

Οι New York Times ανέφεραν ότι ο Kim Jong-un κήρυξε έναν νέο πολιτικό πόλεμο για να σταματήσει η εξάπλωση και η επιρροή των ταινιών της Νότιας Κορέας, των K-drama και των βίντεο της K-pop στους πολίτες του μέσω μίας μυστικοπαθούς αντί-K-pop εκστρατείας, για την οποία η εφημερίδα Daily NK με έδρα τη Σεούλ έμαθε για πρώτη φορά από διαρροή εσωτερικών εγγράφων που προέρχονται από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

Το Ινστιτούτο Ειρήνης και Ενοποίησης του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σεούλ διεξήγαγε έρευνα για 116 άτομα που εγκατέλειψαν τη Βόρεια Κορέα το 2018 και το 2019 όπου σχεδόν οι μισοί δήλωσαν ότι «παρακολουθούσαν συχνά» ψυχαγωγικό υλικό από τη Νότια Κορέα ενώ βρίσκονταν στη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με έγγραφα που υπεκλάπησαν από σκληρούς δίσκους από την Κίνα, ο Jong-un πιστεύει ότι η επιρροή των «σοσιαλιστικών» πολιτιστικών εξαγωγών της Νότιας Κορέας, όπως «η ενδυμασία, τα χτενίσματα, οι ομιλίες και οι συμπεριφορές», εξασθενούν τον έλεγχό του στη Βόρεια Κορέα.

BTS - Billboard Music Awards 2019
BTS

Τον Δεκέμβριο, ο Kim Jong-un εισήγαγε μια σειρά νέων νόμων που αύξησαν το επίπεδο τιμωρίας για την κατοχή ή / και την παρακολούθηση υλικού ψυχαγωγίας από τη Νότια Κορέα από πέντε χρόνια σε 15 χρόνια κράτησης σε στρατόπεδα εργασίας. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης προειδοποίησαν ότι αν η επιρροή της ψυχαγωγίας από τη Νότια Κορέα αφεθεί ανεξέλεγκτη, η Βόρεια Κορέα θα «καταρρεύσει σαν πύργος στην άμμο».

«Για τον Kim Jong-un, η πολιτιστική εισβολή της Νότιας Κορέας έχει ξεπεράσει το ανεκτό επίπεδο», δήλωσε ο Jiro Ishimaru, αρχισυντάκτης της ιαπωνικής ιστοσελίδας Asia Press International, που παρακολουθεί τη Βόρεια Κορέα. «Αν αυτό δεν ελεγχθεί, φοβάται ότι ο λαός του μπορεί να αρχίσει να θεωρεί τον Νότο μια εναλλακτική Κορέα για να αντικαταστήσει τον Βορρά».

Η HYBE, παλαιότερα γνωστή ως Big Hit Entertainment και δισκογραφική στέγη των BTS, έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να επεκτείνει την επιρροή της K-pop σε παγκόσμιο επίπεδο με ένα νέο μουσείο, το οποίο άνοιξε για το κοινό τον περασμένο μήνα στα κεντρικά γραφεία της HYBE στην περιοχή Yongsan της Σεούλ.

Επίσης με την εξαγορά της Ithaca Holdings του Scooter Braun από τη HYBE, αστέρες της K-pop όπως οι BTS, Tomorrow X Together και Seventeen βρίσκονται πλέον από την ίδια στέγη με Αμερικανούς σούπερ σταρ όπως οι Justin Bieber, Ariana Grande και Demi Lovato, μεταξύ άλλων.

BLACKPINK - Coachella 2019
BLACKPINK (Christopher Polk / Shutterstock)

Τον Δεκέμβριο, περίπου την ίδια στιγμή που ο Jong-un θέσπισε νέους νόμους για να τιμωρήσει τους Βορειοκορεάτες που παρακολουθούν κάθε είδους ψυχαγωγικό υλικό από τη Νότια Κορέα, η Εθνική Συνέλευση της Νότιας Κορέας ψήφισε μια αναθεώρηση του νόμου για τη στρατιωτική θητεία που επέτρεψε στα αστέρια της K-pop να λάβουν αναβολή της κατάταξής τους μέχρι την ηλικία 30 ετών.

Έχοντας χαρακτηριστεί ως «Νόμος BTS», ο νέος και βελτιωμένος νόμος για τη στρατιωτική θητεία πέρασε βολικά λίγο πριν από τα 28α γενέθλια του Jin των BTS, καθώς ο προηγούμενος νόμος απαιτούσε από όλους τους ικανούς άνδρες να υπηρετήσουν θητεία περίπου 20 μηνών μετά την ηλικία των 28.

Η οικογενειακή δυναστεία Kim κυβερνά τη Βόρεια Κορέα για περισσότερα από 70 χρόνια με ένα από τα πιο τυραννικά καθεστώτα στον κόσμο. Ενώ ο σημερινός ηγέτης ανησυχεί ότι η ψυχαγωγία της Νότιας Κορέας έχει χαλαρώσει την επιρροή του στη νεολαία, σκοπεύει να κυβερνήσει με αυστηρή πειθαρχία επιβάλλοντας για εκείνους που κρίνονται ένοχοι για λαθρεμπόριο τέτοιου περιεχομένου σκληρότερες ποινές, συμπεριλαμβανομένης της θανατικής ποινής.

«Οι νέοι Βορειοκορεάτες πιστεύουν ότι δεν οφείλουν τίποτα στον Kim Jong-un», πρόσθεσε ο Jung Gwang-il, ένας Βορειοκορεάτης αποστάτης που διαχειρίζεται ένα δίκτυο που περνάει παράνομα την K-pop μουσική στο Βορρά. «Πρέπει να επιβεβαιώσει τον ιδεολογικό του έλεγχο στους νέους αν δεν θέλει να χάσει τα θεμέλια για το μέλλον της δυναστείας της οικογένειάς του», τόνισε.

ΠΗΓΗ