Ο Kirk Hammett των Metallica θα κυκλοφορήσει το πρώτο του EP

cebf kirk hammett cf84cf89cebd metallica ceb8ceb1 cebacf85cebacebbcebfcf86cebfcf81ceaecf83ceb5ceb9 cf84cebf cf80cf81cf8ecf84cebf cf84cebf
kirk hammett 1561301753

Το πρώτο προσωπικό δισκογραφικό εγχείρημα του Kirk Hammett.

Ο κιθαρίστας των Metallica, Kirk Hammett, ηχογράφησε το «Portals», ένα EP με τέσσερα instrumental τραγούδια και θα γιορτάσει την Record Store Day 2022 με την παγκόσμια κυκλοφορία του EP αποκλειστικά στα τοπικά ανεξάρτητα καταστήματα λιανικής πώλησης δίσκων και στο ηλεκτρονικό κατάστημα των Metallica.

Το EP θα κυκλοφορήσει το Σάββατο 23 Απριλίου και θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες, καθώς και σε CD και σε μπλε βινύλιο EP (με κάρτα για download).

Ο Kirk Hammett λέει: «Αρχικά, πριν καν μου έρθει η ιδέα για ένα σόλο EP, εμπνεύστηκα από την ανάγκη να δημιουργήσω ένα soundtrack μουσικής που θα συνόδευε το “The Kirk Hammett Collection” για την πρώτη έκθεσή του, “It’s Alive”, στο Peabody Essex Museum στο Σάλεμ της Μασαχουσέτης, το 2017»

«Ήθελα να δημιουργήσω μουσική που θα έπαιζε σε επανάληψη στο παρασκήνιο καθώς οι άνθρωποι περπατούσαν μέσα στην έκθεση. Κάθισα ένα βράδυ με μια σύνθεση και πριν το καταλάβω, ήταν εκεί όλα τα μέρη του “Maiden And The Monster”», συνεχίζει.

«Η αρχική ιδέα για το “Portals” ξεκίνησε με αυτό το τραγούδι. Μετά από αυτό, συνειδητοποίησα ότι μπορούσα να δημιουργήσω διαφορετικές στιγμές για soundtrack. Αυτά τα τραγούδια είναι αυτό που αποκαλώ “audio cinematic” προσέγγιση, δημιουργώ ήχους και κομμάτια μουσικής για τις ταινίες που παίζουν στο κεφάλι μου. Ελπίζω ότι θα δημιουργήσουν ταινίες στα κεφάλια άλλων ανθρώπων με παρόμοιο τρόπο», αναφέρει.

Σύμφωνα ακριβώς τον τίτλο του, το «Portals» είναι μια συλλογή από πύλες προς μουσικούς και πνευματικούς προορισμούς. Το «Portals» ηχογραφήθηκε σε όλο τον κόσμο, από το Λος Άντζελες μέχρι το Παρίσι και το Οάχου, και είναι το αποτέλεσμα των μουσικών και των μεταφυσικών ταξιδιών της ζωής του Kirk Hammett και μια πρόσκληση να εξερευνήσετε τον δικό σας εσωτερικό κόσμο.

Με έντονες επιρροές από την κλασική μουσική, soundtracks, ταινίες τρόμου και ίσως λίγο από τον Ennio Morricone, ο Kirk Hammett ήθελε το EP να καλύψει όλες τις δεκαετίες και να αγγίξει όλο τον τρόμο που αγαπάει. Η ιδέα στην οποία στηρίζεται το ΕΡ ήταν να μπουν όλα τα τραγούδια το ένα μέσα στο άλλο.

Ο Kirk Hammett βασίστηκε σε μια ολόκληρη ομάδα φίλων του για να ηχογραφήσει τα τέσσερα τραγούδια του EP.

To «Portals» αποτελείται από τα τραγούδια «Maiden And The Monster» και «The Jinn» στην πλευρά Α, ενώ ακολουθούν τα «High Plains Drifter» και «The Incantation» στην πλευρά Β.

Τα δύο τελευταία τραγούδια γράφτηκαν μαζί με τον Edwin Outwater, ο οποίος έπαιξε στα πλήκτρα και ηγήθηκε των μουσικών της ορχήστρας της Φιλαρμονικής του Λος Άντζελες που συμμετέχουν στο «Portals». Ο Kirk Hammett είχε συνεργαστεί με τον Edwin Outwater στις συναυλίες «S& M2» των Metallica και στο live album τους.

Άλλα γνωστά ονόματα μεταξύ των μουσικών που έχουν συνεισφέρει στο «Portals» είναι οι ντράμερ Jon Theodore (συνάδελφος του Kirk στους Wedding Band) και Abraham Laboriel, ο Greg Fidelman στο μπάσο, ο βραβευμένος με Emmy ενορχηστρωτής Blake Neely και ο Bob Rock.

ΠΗΓΗ