Ο Mick Jagger αποκαλεί «καθαρτική» την επιστροφή στη σκηνή μετά τον θάνατο του Charlie Watts

cebf mick jagger ceb1cf80cebfcebaceb1cebbceb5ceaf cebaceb1ceb8ceb1cf81cf84ceb9cebaceae cf84ceb7cebd ceb5cf80ceb9cf83cf84cf81cebf

«Ξέρω ότι ο Charlie ήθελε να κάνουμε τις συναυλίες».

Ο Mick Jagger πιστεύει ότι η επιστροφή του στη σκηνή μετά τον θάνατο του Charlie Watts ήταν «πολύ καθαρτική».

Οι Rolling Stones ξεκίνησαν την περιοδεία τους «No Filter» στη Βόρεια Αμερική νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αλλά από τις συναυλίες έλειπε ο αείμνηστος ντράμερ του συγκροτήματος, ο οποίος απεβίωσε στις 24 Αυγούστου σε ηλικία 80 ετών.

Ο Mick Jagger δήλωσε τώρα ότι αν και είναι «λυπηρό» να βρίσκεται στη σκηνή χωρίς τον Charlie, οι Rolling Stones διαπίστωσαν τελικά ότι οι συναυλίες ήταν ένας «πολύ καλός» τρόπος για να εκτονώσουν ορισμένα από τα καταπιεσμένα συναισθήματά τους.

«Υποτίθεται ότι θα κάναμε τις συναυλίες πέρυσι. Δεν μπορέσαμε να το πραγματοποιήσουμε για προφανείς λόγους, λόγω της πανδημίας. Και νομίζω ότι όλοι στο συγκρότημα σκεφτήκαμε ότι πρέπει να συνεχίσουμε», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Zane Lowe στο Apple Music 1.

«Νομίζω ότι αισθάνομαι πολύ καλά γι’ αυτήν την επιλογή μετά τις δύο πρώτες συναυλίες. Αλλά χαίρομαι που το κάνουμε. Ξέρω ότι ο Charlie ήθελε να το κάνουμε. Νομίζω ότι το κοινό θέλει να το κάνουμε. Έτσι φαίνεται. Και φυσικά, είναι κάτι διαφορετικό, και φυσικά, κατά κάποιο τρόπο είναι λυπηρό και ούτω καθεξής», συνέχισε.

«Όμως βγαίνεις εκεί έξω και ροκάρεις και νιώθεις καλύτερα, και είναι πολύ καθαρτικό. Οπότε, νομίζω ότι είναι πολύ καλό», σημείωσε.

Ο Mick Jagger θυμήθηκε το χρόνο που πέρασε με τον Charlie Watts στο στούντιο πριν τον θάνατό του και παραδέχτηκε ότι του λείπει η «πλάκα» που έκαναν.

«Φαίνεται σαν να ήταν μόλις χθες που ήμουν στο στούντιο με τον Charlie κάνοντας πλάκα. Είναι τόσο περίεργο και ταυτόχρονα πολύ λυπηρό. Είναι τόσο μεγάλο το διάστημα που συνεργάζεσαι με κάποιον έτσι και γνωρίζεις πολύ καλά τόσο τον ίδιο όσο και τις ιδιορρυθμίες του και τις ιδιαιτερότητές του και εκείνος γνωρίζει τις δικές σου», ανέφερε.

«Και υπάρχει μια διαφορετική γλώσσα επικοινωνίας μεταξύ των μουσικών, προφανώς. Οπότε, μιλάς γι’ αυτό. Είναι δύσκολο να μιλάς για μουσική. Αλλά μετά από τόσο καιρό, έχεις αυτή την ευκολία στην επικοινωνία με έναν άλλο μουσικό. Αυτό είναι πολύ σπάνιο. Μου λείπει πάρα πολύ αυτό», τόνισε ο Mick Jagger.

ΠΗΓΗ