Ο Paul McCartney δηλώνει ότι οι Rolling Stones είναι ένα «συγκρότημα που διασκευάζει μπλουζ»

cebf paul mccartney ceb4ceb7cebbcf8ecebdceb5ceb9 cf8ccf84ceb9 cebfceb9 rolling stones ceb5ceafcebdceb1ceb9 ceadcebdceb1 cf83cf85ceb3cebacf81

«Τα δικά μας δίχτυα ήταν λίγο πιο ανοιχτά από τα δικά τους».

Ο Paul McCartney δεν απέφυγε να εκφράσει τις σκέψεις του σχετικά με τη θέση των Beatles απέναντι στους Rolling Stones.

Σε μια νέα συνέντευξή του στο «The New Yorker», ο 79χρονος καλλιτέχνης υποστηρίζει ότι όσον αφορά τη μουσική παλέτα, αυτή των Beatles ήταν ευρύτερη.

«Δεν είμαι σίγουρος ότι πρέπει να το πω, αλλά είναι μια μπάντα που διασκευάζει μπλουζ, κάτι τέτοιο είναι οι Stones. Νομίζω ότι τα δικά μας δίχτυα ήταν λίγο πιο ανοιχτά από τα δικά τους», είπε.

Παρά τα σχόλιά του και το γεγονός ότι ο McCartney είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι οι Beatles είναι καλύτερο συγκρότημα από τους Rolling Stones, η αντιπαλότητα δεκαετιών μεταξύ των δύο θρυλικών ονομάτων της μουσικής είναι περισσότερο φιλική και καλοπροαίρετη παρά εχθρική.

Πέρυσι, σε συνέντευξή του στον Howard Stern στο Sirius XM, ο Paul McCartney συμφώνησε με την άποψη του παρουσιαστή ότι οι Beatles ήταν το καλύτερο συγκρότημα, αν και διευκρίνισε ότι είναι οπαδός των Rolling Stones.

«Οι Stones είναι ένα φανταστικό συγκρότημα», σημείωσε, προσθέτοντας ότι πηγαίνει να τους δει ζωντανά όταν μπορεί.

«Έχουν τις ρίζες τους στα μπλουζ. Όταν γράφουν υλικό, έχει σχέση με τα μπλουζ. Ενώ εμείς είχαμε λίγο περισσότερες επιρροές», δήλωσε ο Pail McCartney και συνέχισε: «Υπάρχουν πολλές διαφορές, και αγαπώ τους Stones, αλλά συμφωνώ μαζί σου. Οι Beatles ήταν καλύτεροι».

Paul McCartney - Charlie Watts - Ringo Starr

Ο Mick Jagger απάντησε στα σχόλια του McCartney στον Stern λίγο αργότερα σε συνέντευξη που έδωσε στον Zane Lowe κατά τη διάρκεια της εκπομπής του στο Apple Music.

Αυτό είναι τόσο αστείο», είπε, γελώντας. «Είναι γλυκούλης. Προφανώς δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός».

Ο Jagger ανέλυσε επίσης τη βασική διαφορά μεταξύ των δύο εμβληματικών συγκροτημάτων.

«Οι Rolling Stones ήταν ένα συγκρότημα που έδινε μεγάλες συναυλίες σε άλλες δεκαετίες και άλλες εποχές, όταν οι Beatles δεν είχαν κάνει ποτέ ούτε μια περιοδεία σε γήπεδα», τόνισε.

«Διαλύθηκαν πριν ξεκινήσει αυτή η επιχείρηση, η επιχείρηση των περιοδειών, για την ακρίβεια, δεν είχε ξεκινήσει μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’60. Αυτή είναι η πραγματικά μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτών των δύο συγκροτημάτων. Η μία μπάντα είναι απίστευτα τυχερή που παίζει ακόμα σε στάδια και η άλλη μπάντα δεν υπάρχει», συνέχισε.

ΠΗΓΗ