Ο Paul McCartney κυκλοφορεί την αυτοβιογραφία του

cebf paul mccartney cebacf85cebacebbcebfcf86cebfcf81ceb5ceaf cf84ceb7cebd ceb1cf85cf84cebfceb2ceb9cebfceb3cf81ceb1cf86ceafceb1 cf84cebfcf85

Η ζωή και η καριέρα του Paul McCartney μέσα από τα τραγούδια που έγραψε.

Ο Paul McCartney ανακοίνωσε την κυκλοφορία της πρώτης αυτοβιογραφίας του, με τίτλο «The Lyrics: 1956 to the Present».

Το βιβλίο, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου 2021, θα προσφέρει στους αναγνώστες μια ανασκόπηση της καριέρας και της ζωής του McCartney μέσα από τα 154 τραγούδια που έγραψε.

Ο Paul McCartney θα χρησιμοποιήσει αυτά τα τραγούδια για να αφηγηθεί τη ζωή και την τέχνη του σε όλα τα στάδια της καριέρας του, από τις πρώτες συνθέσεις που έγραψε στην παιδική ηλικία του μέχρι τη θρυλική δεκαετία των Beatles, τους Wings και τα σόλο άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

«Γνωρίζω ότι μερικοί άνθρωποι, όταν φτάσουν σε μια συγκεκριμένη ηλικία, θέλουν να πάρουν ένα ημερολόγιο για να θυμηθούν γεγονότα σε καθημερινή βάση από το παρελθόν, αλλά δεν έχω τέτοια σημειωματάρια. Αυτό που έχω είναι τα τραγούδια μου, εκατοντάδες από αυτά, από τα οποία έμαθα ότι εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Και αυτά τα τραγούδια καλύπτουν ολόκληρη τη ζωή μου», δηλώνει ο McCartney.

Τα τραγούδια έχουν τοποθετηθεί με αλφαβητική σειρά στο βιβλίο, δημιουργώντας μια καλειδοσκοπική αναφορά αντί για μια χρονολογική καταγραφή της καριέρας του εμβληματικού καλλιτέχνη.

«The Lyrics: 1956 to the Present» δημοσιοποιούνται για πρώτη φορά τα πλέον αξιόπιστα κείμενα των στίχων από τα τραγούδια που έγραψε ο McCartney και περιγράφονται οι συνθήκες υπό τις οποίες γράφτηκαν, οι άνθρωποι και οι τόποι που τα ενέπνευσαν και τι σκέφτεται τώρα ο 78χρονος καλλιτέχνης γι’ αυτά τραγούδια.

Paul McCartney

Αυτή είναι η πρώτη αυτοβιογραφία του Paul McCartney, ο οποίος γεννήθηκε στο Λίβερπουλ το 1942.

Η αποτύπωση της διαδρομής του μέσα από τους στίχους, θα βοηθήσει το κοινό να μάθει περισσότερα για τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω από τη μουσική, να κατανοήσει τη δημιουργική διαδικασία του και πώς τον επηρέασαν οι εμπειρίες του καθώς συνεχίζει να εξελίσσεται ως ένας από τους καλύτερους μουσικούς του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ένας θησαυρός αδημοσίευτου υλικού από το προσωπικό αρχείο του Paul McCartney, όπως σχέδια, επιστολές και φωτογραφίες, καθιστά αυτή την έκδοση σε μια μοναδική οπτική καταγραφή της ιστορίας ενός από τους μεγαλύτερους τραγουδοποιούς όλων των εποχών.

Ο βραβευμένος με Pulitzer συγγραφέας Paul Muldoon, ο οποίος επιμελήθηκε και προλόγισε το «The Lyrics: 1956 to the Present», είπε:

«Με βάση τις συζητήσεις που είχα με τον Paul McCartney κατά τη διάρκεια μιας πενταετούς περιόδου, αυτά τα σχόλια είναι ό,τι πιο κοντινό σε αυτοβιογραφία που θα μπορούσαμε να έχουμε. Οι λεπτομέρειες για την καλλιτεχνική διαδικασία του επιβεβαιώνουν μια ιδέα που είχαμε μαντέψει, ότι ο Paul McCartney είναι μια σημαντική λογοτεχνική προσωπικότητα που χρησιμοποιεί και επεκτείνει στη μακρά παράδοση της ποίησης στα αγγλικά.»

[embedded content]

ΠΗΓΗ