Ο Paul McCartney προτρέπει τους ηγέτες της COP26 να υπογράψουν τη Συνθήκη για τη Χορτοφαγική Διατροφή

cebf paul mccartney cf80cf81cebfcf84cf81ceadcf80ceb5ceb9 cf84cebfcf85cf82 ceb7ceb3ceadcf84ceb5cf82 cf84ceb7cf82 cop26 cebdceb1 cf85cf80cebf
Paul McCartney Rock n Roll Hall of Fame 2021 1636473110

Ο Paul McCartney έχει στραφεί στη χορτοφαγική διατροφή από το 1975.

Ο Paul McCartney, ήδη ακτιβιστής στον αγώνα για την κλιματική αλλαγή, προτρέπει τους ηγέτες της COP26, της φετινής Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή, να αναγνωρίσουν το ρόλο της κτηνοτροφίας στην ταχεία επιδείνωση της ποιότητας του πλανήτη μας.

Ο McCartney, με την υποστήριξη της οικογένειάς του, καλεί τα μέλη της COP26 να υιοθετήσουν τη Συνθήκη για τη Χορτοφαγική Διατροφή στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού, της διεθνούς συμφωνίας στην οποία κατέληξε η COP21 του 2015 και αφορά τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

«Πιστεύουμε στη δικαιοσύνη για τα ζώα, το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε τη Συνθήκη για τη Χορτοφαγική Διατροφή και προτρέπουμε τους πολίτες και τις κυβερνήσεις να την υπογράψουν», ανέφεραν οι McCartneys σε κοινή δήλωσή τους.

Η Anita Krajnc, συντονίστρια της παγκόσμιας εκστρατείας υπέρ της Συνθήκης για τη Χορτοφαγική Διατροφή, σημείωσε: «Σε όλο τον κόσμο, επιστήμονες, κυβερνητικοί εκπρόσωποι, θρησκευτικοί ηγέτες και τώρα οι φωνές των διασημοτήτων ζητούν να σταματήσει η επέκταση της κτηνοτροφίας και της αποψίλωσης των δασών, να γίνει στροφή σε ένα χορτοφαγικό σύστημα διατροφής και να γίνει αναδάσωση και να αφήσουμε τη φύση να φροντίσει τον εαυτό της».

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναγνωρίζουν ότι η κατανάλωση κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων και αυγών οδηγεί σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, μεθανίου και οξειδίου του αζώτου, των τριών σημαντικότερων αερίων του θερμοκηπίου. Τώρα χρειαζόμαστε τους αντιπροσώπους της COP26 και άλλους ηγέτες να το αναγνωρίσουν», πρόσθεσε.

Η Fleur Dawes, Διευθύντρια Επικοινωνίας της φιλοζωικής οργάνωσης «In Defense of Animals», ανέφερε: «Η κτηνοτροφία είναι μια μεγάλη πηγή ρύπανσης, αλλά οι ηγέτες την έχουν αγνοήσει σε μεγάλο βαθμό. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την κτηνοτροφία για να αντιστρέψουμε την καταστροφική ρυπογόνο επίδραση που έχει στον πλανήτη μας. Καλούμε τον Γενικό Γραμματέα Guterres να αφαιρέσει τη βρώμικη κτηνοτροφία από τα διατροφικά μας συστήματα».

Στην εκστρατεία συμμετέχουν επίσης ο Moby, ο Joaquin Phoenix, η Rooney Mara και η Ela Gandhi, εγγονή του Μαχάτμα Γκάντι.

Ο Paul McCartney ήταν υπέρμαχος της μείωσης της επιβάρυνσης των γεωργικών πόρων πολύ πριν παροτρύνει την COP26 να υιοθετήσει τη Συνθήκη για τη Χορτοφαγική Διατροφή.

Το 2009, μαζί με τις κόρες του Mary και Stella, ξεκίνησε την πρωτοβουλία «Meat Free Mondays» για να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής, να διατηρήσουν πολύτιμους φυσικούς πόρους και να βελτιώσουν την υγεία τους, προσθέτοντας στο πρόγραμμά τους τουλάχιστον μία ημέρα χορτοφαγικής διατροφής κάθε εβδομάδα.

ΠΗΓΗ