Ο Paul McCartney υποστηρίζει ότι ο John Lennon «υποκίνησε» τη διάλυση των Beatles

cebf paul mccartney cf85cf80cebfcf83cf84ceb7cf81ceafceb6ceb5ceb9 cf8ccf84ceb9 cebf john lennon cf85cf80cebfcebaceafcebdceb7cf83ceb5

«Ήρθε μια ημέρα και είπε “φεύγω από το συγκρότημα”».

Ο Paul McCartney μιλάει σε μία επερχόμενη συνέντευξή του στο BBC Radio 4 για τη διάλυση των Beatles και υποστηρίζει ότι ο John Lennon ήταν εκείνος που την «υποκίνησε».

Μετά από 50 και πλέον χρόνια από τη διάλυση των Beatles, ο Paul McCartney εξακολουθεί να θεωρείται συχνά ως η αιτία της ρήξης μεταξύ των μελών του συγκροτήματος, επειδή ανέφερε σε μια συνέντευξη τον Απρίλιο του 1970 ότι βρισκόταν σε «διάλειμμα» από την μπάντα.

Ωστόσο, μιλώντας στον John Wilson του BBC Radio 4, ο Paul McCartney ξεκαθαρίζει το τοπίο και ισχυρίζεται ότι οι Beatles είχαν ήδη διαλυθεί πριν την επίσημη ανακοίνωση του τέλους.

«Δεν υποκίνησα εγώ τη διάλυση. Αυτό το έκανε ο Johnny μας. Δεν είμαι εγώ το πρόσωπο που υποκίνησε τη διάλυση. Όχι, όχι, όχι, όχι. Ο John μπήκε σε ένα δωμάτιο μια ημέρα και είπε ότι φεύγω από τους Beatles. Είναι αυτό υποκίνηση της διάλυσης ή όχι;», είπε.

Οι Beatles κράτησαν μυστική τη διάλυσή τους, ώστε ο τότε μάνατζέρ τους Allen Klein, με τον οποίο ο McCartney αρνήθηκε να συνεργαστεί, να τακτοποιήσει τις επιχειρηματικές εκκρεμότητές τους.

«Έτσι, για μερικούς μήνες έπρεπε να προσποιηθούμε. Ήταν περίεργο γιατί όλοι ξέραμε ότι είχε έρθει το τέλος των Beatles, αλλά δεν μπορούσαμε να φύγουμε έτσι απλά», σχολίασε ο McCartney.

«Έπρεπε να παλέψω και ο μόνος τρόπος που μπορούσα να παλέψω ήταν να υποβάλω αγωγή εναντίον των άλλων Beatles, επειδή θα συνέχιζαν με τον Klein. Και με ευχαρίστησαν γι’ αυτό χρόνια αργότερα. Αλλά δεν υποκίνησα εγώ τη διάλυση. Ήταν ο δικός μας Johnny που ήρθε μια ημέρα και είπε “φεύγω από το γκρουπ”», πρόσθεσε.

Ο Paul McCartney υποστηρίζει επίσης ότι προτιμούσε οι Beatles είχαν μείνει μαζί, καθώς εξακολουθούσαν να δημιουργούν «αρκετά καλό υλικό».

«Αυτό ήταν το συγκρότημά μου, αυτή ήταν η δουλειά μου, αυτή ήταν η ζωή μου, οπότε ήθελα να συνεχιστεί», λέει στη συνέντευξή του στο BBC Radio 4, ενόψει της πρεμιέρας του ντοκιμαντέρ «Get Back» του Peter Jackson που πιθανότατα θα βάλει τα τελευταία χρόνια των Beatles ξανά στο μικροσκόπιο.

The Beatles

ΠΗΓΗ