Ο Slash συμπλήρωσε 15 χρόνια νηφαλιότητας από το αλκοόλ και τις ουσίες

cebf slash cf83cf85cebccf80cebbceaecf81cf89cf83ceb5 15 cf87cf81cf8ccebdceb9ceb1 cebdceb7cf86ceb1cebbceb9cf8ccf84ceb7cf84ceb1cf82 ceb1cf80
Slash GettyImages 1052372952

Ο θρύλος της κιθάρας είναι νηφάλιος από το 2006.

Ο Slash συμπλήρωσε 15 χρόνια νηφαλιότητας και γιόρτασε το ορόσημο.

Η σύντροφος του κιθαρίστα των Guns N’ Roses, Meegan Hodges, μοιράστηκε στο Instagram μια φωτογραφία του και τόνισε πόσο υπερήφανη αισθάνεται που ο Slash απέχει από το αλκοόλ και τις ουσίες.

«Μωρό μου, συγχαρητήρια για τα 15 χρόνια νηφαλιότητας! “Ένας εθισμένος που καταφέρνει να αναρρώσει είναι ικανός να επιτύχει οτιδήποτε” (σοφά λόγια που είπε κάποιος). Είμαι τόσο πολύ υπερήφανη για σένα κάθε μέρα, αλλά σήμερα είμαι πολύ περισσότερο υπερήφανη για σένα. Σε αγαπώ απέραντα!», έγραψε η Meegan Hodges.

Ο Slash είχε προηγουμένως διαγνωστεί με καρδιομυοπάθεια, όπως αναφέρει το «Blabbermouth», λόγω της έντονης κατάχρησης αλκοόλ.

Ο 55χρονος μουσικός έχει μιλήσει ανοιχτά για τον εθισμό του στο αλκοόλ και στην ηρωίνη.

«Προέρχομαι από ένα μη αλκοολικό υπόβαθρο, αλλά ο πατέρας μου ήταν πότης και άνθρωποι στην οικογένειά μου ήταν πότες και γεννήθηκα στην Αγγλία όπου ήταν μέρος της κουλτούρας των pubs», είπε στο «Classic Rock».

«Ξέρω ότι αν νόμιζα ότι θα μπορούσα περιστασιακά να πιώ ένα ποτό ή να κάνω περιστασιακά οτιδήποτε, αυτό θα άφηνε την πόρτα ανοιχτή. Ξέρω πώς λειτουργεί, γιατί το έχω ξανακάνει, οπότε απλώς απείχα από αυτά εντελώς», εξήγησε.

Ο Slash έγραψε αναφέρθηκε επίσης στη μάχη του με το αλκοόλ στην αυτοβιογραφία του που κυκλοφόρησε το 2017.

«Δεν ήμουν καλά. Αλλά ήμουν σχεδόν έτοιμος να το παραδεχτώ. Ήξερα ότι η ακολασία μου έπρεπε να τελειώσει. Είχα προγραμματίσει να πάρω λίγο χρόνο μακριά από τη γυναίκα μου και από το συγκρότημά μου αφού επέτρεψα στον εαυτό μου να έχει αυτούς τους προκαθορισμένους τέσσερις μήνες να τα αφήσω όλα να περάσουν με το χρόνο. Ήξερα ότι λίγη παρηγοριά και ησυχία», περιέγραψε.

«Και τα κατάφερα. Αυτή τη φορά η αποτοξίνωση αποδείχθηκε πολύ καλή για εμένα, γιατί αυτή τη φορά παραδόθηκα. Πρώτα σταμάτησα τα ναρκωτικά, μετά καθάρισα το κεφάλι μου και έκανα κάποια δουλειά για να καταλάβω γιατί μου άρεσε να βάζω τον εαυτό μου στην ίδια θέση ξανά και ξανά. Νωρίς το πρωί της 3ης Ιουλίου 2006, μπήκα στην αποτοξίνωση. Έμεινα για τριάντα μέρες, παραδόθηκα πλήρως…», συνέχισε.

«Έμαθα περισσότερα για τον εαυτό μου από ό,τι νόμιζα ότι ήταν δυνατό. Και από τότε είμαι νηφάλιος», τόνισε.

ΠΗΓΗ