Ο Stromae κυκλοφορεί το νέο άλμπουμ «Multitude»

cebf stromae cebacf85cebacebbcebfcf86cebfcf81ceb5ceaf cf84cebf cebdceadcebf ceaccebbcebccf80cebfcf85cebc multitude
Stromae credit Michael Ferire 15244218584

Το πρώτο άλμπουμ του Stromae μετά από σχεδόν εννέα χρόνια.

Ο βελγικής καταγωγής καλλιτέχνης, συγγραφέας, performer, παραγωγός, σχεδιαστής και σκηνοθέτης Stromae κυκλοφορεί το τρίτο άλμπουμ του, «Multitude».

Το άλμπουμ υπογράφει ο ίδιος ο Stromae, η παραγωγή έγινε από την εταιρεία του Mosaert, και περιλαμβάνει αγαπημένα τραγούδια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, όπως το «Santé» και το «L’enfer», ενώ τώρα αποκαλύπτονται τα υπόλοιπα κομμάτια του άλμπουμ, καθώς και το τελευταίο του single, το «Fils De Joie».

Το «Multitude» έρχεται μετά από μια περίοδο αναγκαστικής αποχής του Stromae από τη σκηνή.

Μαζί της ήρθε η αναγκαστική άδεια και οι θετικές πλευρές της που έδωσαν στον Stromae την ευκαιρία να κατασταλάξει, να ζήσει μια πιο χαλαρή, δομημένη ζωή, πιο κοντά στην οικογένειά του, να ξανακάνει τη δουλειά του συναρπαστική, να διευρύνει τις πηγές έμπνευσής του και, πάνω απ’ όλα, να κάνει ό, τι πέρασε να αξίζει τον κόπο, επενδύοντας εκ νέου τα κέρδη αυτής της δύσκολης φάσης στον πυρήνα των νέων τραγουδιών του.

[embedded content]

Αποφεύγοντας κάθε εγωκεντρική μεμψιμοιρία, ο Stromae εκμεταλλεύτηκε αυτό το διάστημα για να ταυτιστεί πιο στενά με τους άλλους ανθρώπους, βάζοντας τον εαυτό του στη θέση των χαρακτήρων των άλλων.

Οι ασταθείς άντρες στο «La Solassitude» και στο «Mon Amour», ο γιος της πόρνης στο «Fils de Joie», οι καταθλιπτικοί και αυτοκτονικοί πρωταγωνιστές του «Mauvaise Journée» και του «L’Enfer», το αταίριαστο ζευγάρι στο «Pas Vraiment», οι αόρατοι άνθρωποι στο Santé, οι γυναίκες που υποφέρουν στο «Déclaration» – τους αγκαλιάζει όλους με καλοσύνη και αλτρουισμό, προσφέροντας στον καθένα ένα συγκινητικό πορτρέτο.

Με τον τρόπο αυτό, δίνει στον τίτλο «Multitude» ένα βαθύτερο νόημα, το ίδιο που μεταφέρει ο Walt Whitman στο ποίημά του, με το οποίο θα μπορούσε να ταυτιστεί ο Stromae: «Είμαι μεγάλος, περιέχω το πλήθος, είμαι από κάθε απόχρωση και κάστα, από κάθε τάξη και θρησκεία».

Το «Multitude» είναι ένα παράθυρο στον κόσμο, στους ανθρώπους και μια σπάνια στιγμή κοινωνικότητας και ευχαρίστησης που πρέπει να μοιραστούμε.

Μια αλχημεία των αντιθέτων, που διαμορφώνεται από τη θέληση να καταθέσει κανείς χωρίς κρίση ή περιφρόνηση την ανθρώπινη φύση σε όλη της την ποικιλομορφία, και την ανάγκη να εξερευνήσει τις ζωές των άλλων, μερικές φορές τη δική του («Que du bonheur» για την πατρότητα, «Invaincu» για την επούλωση των πληγών).

[embedded content]

Το «Multitude» είναι ο άλλος τρόπος του Stromae να εξερευνήσει τον κόσμο, παραμένοντας σταθερά δεμένος στις ρίζες του.

Το 2015, μετά από μια sold out περιοδεία σε όλες τις ηπείρους, που περιλάμβανε την headline εμφάνισή του στο διάσημο «Madison Square Garden» της Νέας Υόρκης, και αφού έγινε το αναμφισβήτητο highlight act του φεστιβάλ «Coachella» του 2015, ο Stromae προχώρησε σε ένα διάλλειμα οκτώ ετών.

Αυτό το διάστημα επικεντρώθηκε σε άλλες δημιουργικές προσπάθειες μέσω της εταιρείας του Mosaert μαζί με τους συνιδρυτές της, Coralie Barbier και Luc Van Haver, μεταξύ των οποίων τη δημιουργία βραβευμένων μουσικών βίντεο για ονόματα όπως η Dua Lipa («IDGAF») και η Billie Eilish («Hostage»), ενώ συνέχισε να κυκλοφορεί συλλογές μόδας υψηλών προδιαγραφών.

Τον Οκτώβριο του 2021, ο Stromae επέστρεψε αιφνιδιαστικά στη δισκογραφία, προκαλώντας με μεγάλη χαρά και έκπληξη, με το single «Santé», το οποίο έχει συγκεντρώσει έκτοτε περισσότερα από 100 εκατομμύρια audio streams και 23 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Τον Ιανουάριο, ο Stromae κυκλοφόρησε το δεύτερο single του, το «L’enfer» (Κόλαση), ένα φυλαχτό για την καταπολέμηση των πιο σκοτεινών σκέψεων, στο οποίο συνδυάζει επιδέξια ένα ευρύ φάσμα συναισθημάτων, εξετάζοντας τα πιο ευαίσθητα θέματα της αυτοκτονίας και της κατάθλιψης.

Βρείτε επίσης το άλμπουμ στο YouTube:

[embedded content]

ΠΗΓΗ