Ο Suga των BTS πιστεύει ότι η ψυχική υγεία πρέπει να «συζητιέται» και να «εκφράζεται»

cebf suga cf84cf89cebd bts cf80ceb9cf83cf84ceb5cf8dceb5ceb9 cf8ccf84ceb9 ceb7 cf88cf85cf87ceb9cebaceae cf85ceb3ceb5ceafceb1 cf80cf81cead

«Αυτά τα συναισθήματα δεν είναι κάτι που πρέπει να κρύβεται».

Ο Suga των BTS μίλησε για την αντιμετώπιση των θεμάτων ψυχικής υγείας και για την έκφραση των συναισθημάτων του μέσω της δημιουργίας τραγουδιών.

Για τον εορτασμό της συνέντευξης των BTS στο «Rolling Stone», το περιοδικό κυκλοφόρησε διάφορα ψηφιακά εξώφυλλα και συνεντεύξεις με καθένα από τα μέλη του boy band. Στη δική του συνέντευξη, ο Suga αποκαλύπτει τις μάχες που έχει δώσει με την ψυχική υγεία του και εξηγεί πώς τις εκφράζει μέσα από τους στίχους του.

Ο 28χρονος ράπερ αποκάλυψε ότι «αισθάνεται πολύ καλά» όταν οι θαυμαστές του συγκροτήματος μπορούν να βρουν παρηγοριά μέσω των στίχων του.

«Νομίζω ότι, για οποιονδήποτε, αυτά τα συναισθήματα δεν είναι κάτι που πρέπει να κρύβεται. Πρέπει να συζητήσουμε γι’ αυτά και να τα εκφράσουμε», επεσήμανε. «Αυτά τα συναισθήματα δεν είναι κάτι που πρέπει να κρύβεται», επανέλαβε.

Ο Suga περιέγραψε επίσης αυτά τα συναισθήματα επανέρχονται «σχεδόν σαν τον κρύο καιρό» και πρόσθεσε: «Είμαι άνετα τώρα και αισθάνομαι καλά, αλλά αυτά τα είδη των αρνητικών συναισθημάτων έρχονται και φεύγουν… Μπορεί να επιστρέψει σε έναν κύκλο για ένα χρόνο, ενάμιση χρόνο».

Suga - BTS

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Suga μίλησε για τη διαδικασία με την οποία γράφει τραγούδια, σημειώνοντας ότι διαφέρει από κομμάτι σε κομμάτι.

«Μερικές φορές μπορεί να είναι μια λέξη που εμφανίζεται και βασίζομαι σε αυτήν τη λέξη ή κάποιος θα μπορούσε να ζητήσει να αναπτυχθεί ένα τραγούδι με ένα συγκεκριμένο τρόπο», είπε.

«Πολλές φορές, αποφασίζουμε για ένα θέμα και μετά δουλεύουμε ελεύθερα από το μεγαλύτερο κύριο θέμα που μπορεί να έχουμε. Αλλά γενικά, όταν δουλεύω σε ένα τραγούδι, δημιουργώ πρώτα το ρυθμό και στη συνέχεια τη μελωδία και το rap και, τέλος, τους στίχους. Αυτός είναι γενικά ο τρόπος που δημιουργώ», εξήγησε.

Ο Suga εξέφρασε τα καλά, τα κακά και τα «πικρά πράγματα» που βιώνει κανείς με το «First Love», το σόλο τραγούδι του από το δεύτερο άλμπουμ των BTS, «Wings» (2016), ενώ ταυτόχρονα εξομολογήθηκε την αγάπη του για τη μουσική.

Όμως οι γονείς του Suga δεν συμφωνούσαν πάντα με το είδος της μουσικής που ήθελε να ακολουθήσει, έσκιζαν ακόμη και τους στίχους του κατά καιρούς, επειδή ήταν ένα είδος μουσικής που ποτέ δεν άκουγαν και, επομένως, δεν κατάλαβαν ποτέ. Αλλά αυτό ώθησε τον 28χρονο σούπερ σταρ να συνεχίσει να δημιουργεί περισσότερα τραγούδια.

«Οι γονείς μου δεν καταλάβαιναν το rap. Υπάρχει ένα χάσμα γενεών και ποτέ δεν άκουγαν rap. Δεν ήταν μέρος της μουσικής που άκουγαν. Επομένως, είναι φυσικό να ήταν ενάντια σε αυτό που έκανα», είπε ο Suga στο «Rolling Stone».

«Και, φυσικά, το να είμαι μουσικός είναι επίσης ένα πολύ ασταθές επάγγελμα. Επομένως, καταλαβαίνω απόλυτα γιατί οι γονείς μου ήταν αντίθετοι με αυτό που έκανα. Αλλά νομίζω ότι αυτό με παρακίνησε ή με βοήθησε να δουλέψω σκληρότερα γιατί υπήρχε κάτι που τώρα έπρεπε να αποδείξω. Έπρεπε να δείξω στους γονείς μου ότι ήταν δυνατό. Έτσι με οδήγησε και με παρακίνησε να εργαστώ ακόμα πιο σκληρά», τόνισε.

ΠΗΓΗ