Ο Travis Scott θα καλύψει τα έξοδα για τις κηδείες των θυμάτων του «Astroworld Festival»

cebf travis scott ceb8ceb1 cebaceb1cebbcf8dcf88ceb5ceb9 cf84ceb1 ceadcebecebfceb4ceb1 ceb3ceb9ceb1 cf84ceb9cf82 cebaceb7ceb4ceb5ceafceb5

Ο Travis Scott και το ίδρυμά του θα προσφέρουν επίσης δωρεάν εικονικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας σε όσους έχουν πληγεί από την τραγωδία.

Ο Travis Scott θα καλύψει τα έξοδα για τις κηδείες των οκτώ ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην πολύνεκρη τραγωδία στο «Astroworld Festival» το βράδυ της Παρασκευής 5 Νοεμβρίου.

Τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, η πόλη του Χιούστον δημοσιοποίησε τα ονόματα και των οκτώ θυμάτων της τραγωδίας: Mirza Baig, Rodolfo Peña, Madison Dubiski, Franco Patino, Jacob Jurinke, John Hilgert, Axel Acosta Avila και Brianna Rodriguez. Τα οκτώ θύματα, ηλικίας από 14 έως 27 ετών, έχασαν τη ζωή τους όταν το πλήθος φέρεται να όρμησε προς τη σκηνή κατά τη διάρκεια της εμφάνισης του Travis Scott στο φεστιβάλ, προκαλώντας απόλυτο χάος.

Κατά τη διάρκεια του περιστατικού τραυματίστηκαν επίσης 300 θεατές.

Ο Travis Scott και το Ίδρυμά του Cactus Jack Foundation θα συνεργαστούν επίσης με την BetterHelp, μια διαδικτυακή πύλη που παρέχει άμεση υποστήριξη ψυχικής υγείας, για να προσφέρουν δωρεάν εικονικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας με επαγγελματίες ψυχοθεραπευτές σε όσους έχουν πληγεί από την τραγωδία.

Θα συνεργαστεί επίσης με την National Alliance of Mental Illness, την Mental Health America National και την MHA of Greater Houston για όσους χρειάζονται υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

«Ο Travis παραμένει σε συζητήσεις με την πόλη του Χιούστον, τις αστυνομικές αρχές και τους τοπικούς διασώστες για να συνδεθεί με σεβασμό και καταλλήλως με τα άτομα και τις οικογένειες των εμπλεκομένων», αναφέρεται σε ανακοίνωση από την ομάδα του 30χρονου ράπερ.

«Αυτά είναι τα πρώτα από τα πολλά βήματα που σκοπεύει να κάνει ο Travis στο πλαίσιο της προσωπικής του υπόσχεσης να βοηθήσει τους πληγέντες σε όλη τη διαδικασία του πένθους και της ανάκαμψης», τονίζεται.

Roddy Ricch, ο οποίος επίσης εμφανίστηκε στο «Astroworld Festival» την Παρασκευή, ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει την αμοιβή της εμφάνισής του στις οικογένειες των θυμάτων.

Η ScoreMore Shows, η οποία βοήθησε στην παραγωγή του φεστιβάλ του Χιούστον μαζί με τη Live Nation, εξέδωσε ανακοίνωση τη Δευτέρα με την οποία ενημερώνει ότι σχεδιάζει ξεχωριστά να προσφέρει συμβουλές ψυχικής υγείας και να δημιουργήσει ένα ταμείο υγείας για να συνδράμει στα ιατρικά έξοδα των τραυματιών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα επιστρέψει ολόκληρο το αντίτιμο του εισιτηρίου σε όλους τους θεατές του «Astroworld Festival» και ότι θα εργαστεί για την ανάπτυξη «τρόπων υποστήριξης των συμμετεχόντων, των οικογενειών των θυμάτων και του προσωπικού».

Ο Travis Scott, η Live Nation και η ScoreMore έχουν κατονομαστεί ως υπεύθυνοι για την τραγωδία σε περίπου 14 αγωγές σε σχέση με το μοιραίο φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένης μιας αγωγής από έναν τραυματισμένο θεατής που περιέγραψε το «Astroworld» ως μία «προβλέψιμη και αποτρέψιμη τραγωδία» και κατηγόρησε τον ράπερ ότι «ενθάρρυνε και υποδαύλισε ενεργά επικίνδυνες συμπεριφορές».

Το Σάββατο, ο Travis Scott εξέδωσε δύο ξεχωριστές γραπτές και βιντεοσκοπημένες δηλώσεις στις οποίες εξέφρασε πόσο «συντετριμμένος» από αυτό που συνέβη στο τρίτο ετήσιο φεστιβάλ του «Astroworld», ενώ αργότερα αποκάλυψε ότι ο ίδιος και η ομάδα του «εργάζονται αυτή τη στιγμή για να εντοπίσουν τις οικογένειες των θυμάτων, ώστε να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε να περάσουν αυτή τη δύσκολη στιγμή».

ΠΗΓΗ