Πάνω από χίλια κρούσματα κορονοϊού και πάλι στη Νότια Κορέα

cf80ceaccebdcf89 ceb1cf80cf8c cf87ceafcebbceb9ceb1 cebacf81cebfcf8dcf83cebcceb1cf84ceb1 cebacebfcf81cebfcebdcebfcf8acebfcf8d cebaceb1
AP 20295257543757

Χίλια εξήντα δύο νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε σήμερα η Νότια Κορέα, τον δεύτερο υψηλότερο ημερήσιο αριθμό.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων παρέμεινε πάνω από τα χίλια για τρίτη συνεχόμενη ημέρα για πρώτη φορά.

Ο απολογισμός αυτός τρόμαξε τη χώρα, όπου εδώ και μήνες η διαχείριση της πανδημίας εμφανίζεται ως success story. Και παρά τις 47.515 μολύνσεις με covid-19, οι θάνατοι στη χώρα είναι μόλις 645.

Την ώρα που η κυβέρνηση προβληματίζεται για τους νέους περιορισμούς που μπορεί να χρειαστούν για να ανασχεθεί η εξάπλωση του ιού- lockdown θα σήμαινε κλείσιμο 1,2 εκατ. επιχειρήσεων, σύμφωνα με το Reuters- ο πρωθυπουργός της χώρας τόνισε πως θα πρέπει όλοι να ακολουθούν τους κανόνες.

«Έχουν υπάρξει περιπτώσεις απόπειρας συνέχισης λειτουργίας με παράνομους τρόπους ή αλλάζοντας το είδος των υπηρεσιών που παρέχουν, με σκοπό να μην περιλαμβάνονται στους κανονισμούς που θέτει η κυβέρνηση, αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό» ξεκαθάρισε.

Ο ίδιος δεν έδωσε λεπτομέρειες αλλά ο Τύπος της χώρας έκανε λόγο για ορισμένα μπαρ που ανοίγουν εμφανιζόμενα ως εστιατόρια. 

Για την κατάσταση στη χώρα είναι ενδεικτικό πως από χθες στην πρωτεύουσα Σεούλ είναι διαθέσιμες μόνο τέσσερις κλίνες ΜΕΘ.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *