Πάτρα: Είναι ανεξήγητο πώς πέθαναν τα τρία παιδιά – Τι λέει ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr

cf80ceaccf84cf81ceb1 ceb5ceafcebdceb1ceb9 ceb1cebdceb5cebeceaeceb3ceb7cf84cebf cf80cf8ecf82 cf80ceadceb8ceb1cebdceb1cebd cf84ceb1 cf84

ΠάτραΠροκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελία της Πάτρας για την υπόθεση με τα τρία κορίτσια στην ίδια οικογένεια που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια – Για το θέμα που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα μίλησε στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης

Ερωτήματα προκαλεί η τραγωδία στην Πάτρα με τα τρία κορίτσια της οικογένειας που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε μόλις τρία χρόνια.

Για την υπόθεση μάλιστα, ο εισαγγελέας παρήγγειλε να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα, την ίδια ώρα που παραμένει απροσδιόριστη η αιτία θανάτου του τελευταίου παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας ο χαμός της οποίας βύθισε στη θλίψη το πανελλήνιο, καθώς ούτε ο ιατροδικαστής μπόρεσε να καταλήξει σε συμπέρασμα.

Για το θέμα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο μίλησε στο Newsbomb.gr, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης. «Δεν υπάρχουν νεότερα. Έχει ήδη διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα για αυτή την ανεξήγητη υπόθεση η οποία πραγματικά δεν μπορεί να εξηγηθεί με την κοινή λογική», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πελετίδης.

Τα νεότερα

Η προκαταρκτική έρευνα που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πατρών για την υπόθεση με τα τρία κορίτσια της ίδιας οικογένειας που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε μόλις 3 χρόνια στην Πάτρα και η οποία έρευνα διαβιβάζεται στην Ασφάλεια Πατρών για να λάβει καταθέσεις και να αποσαφηνιστούν πλήρως οι αιτίες του θανάτου των κοριτσιών, έγινε μετά τα όσα έχουν γραφτεί, κυρίως από την εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Ο φάκελος με τα στοιχεία θα συμπληρώνεται σταδιακά και μαζί με το αποτέλεσμα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων θα σταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για να διαπιστώσει τι συνέβη και τελικά και τα τρία κορίτσια έφυγαν τόσο γρήγορα από την ζωή, αλλά και την απροσδιόριστη, ακόμη, αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας πριν από περίπου 10 ημέρες.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αθηνών Σωτήρη Μπουζιάνη, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, δεν κατάφερε να προσδιορίσει τον λόγο της καρδιακής ανακοπής της μικρής.

«Αφήστε μας στον πόνο μας. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο. Θρηνούμε τρία κορίτσια, πρόσφατα την Τζωρτζίνα μας. Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι…». Κάπως έτσι αντέδρασε μετά από ερώτηση της εφημερίδας Πελοπόννησος ο πατέρας των κοριτσιών, τραγουδιστής και ποδοσφαιριστής, Μάνος Δασκαλάκης.

Τα «σενάρια» που κυκλοφορούν έχουν φθάσει στα αυτιά της οικογένειας. «Έχουν πει πολλά, εμείς δεν μιλάμε καθόλου. Μένουμε στον πόνο μας» δηλώνει ο κ. Δασκαλάκης. Την ίδια ώρα, η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου έχει επιδοθεί, όπως μας είπε, στο να… διώχνει δημοσιογράφους αθηναϊκών καναλιών από το σπίτι της.

Πάτρα: Τι λένε οι γιατροί

Σε επίπεδο ερευνών, σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, μόνο οι τοξικολογικές εξετάσεις μπορούν να δείξουν κάτι. «Εκτιμώ ότι οι ιστολογικές εξετάσεις θα είναι καθαρές» δηλώνει ο ιατροδικαστής Μπουζιάνης

Από την άλλη πλευρά, οι γιατροί επιμένουν στο να μην μπορούν να πιστέψουν πώς «έφυγε» η Τζωρτζίνα. Με την περίπτωση της Μαλένας λόγω του ότι το κορίτσι έπασχε από λευχαιμία δεν είχαν ασχοληθεί πολύ. Το μόνο που έκανε εντύπωση ήταν ότι ως αιτία θανάτου εμφανίστηκε στην ιατροδικαστική έκθεση η «ηπατική ανεπάρκεια» κάτι το οποίο… δεν δικαιολογείται ως αιτία θανάτου.

Γι’ αυτό και ο Μάνος Δασκαλάκης υπέβαλε στην Πάτρα μήνυση. Η οποία ωστόσο δεν έχει εκδικαστεί. Η Ιριδα «έφυγε» από αγενεσία φλεβοκόμβου, κάτι το οποίο είχε εκ γενετής. Πέθανε στον ύπνο της. «Ο θάνατός της θα επήρχετο κάποια στιγμή, όμως μας κάνει εντύπωση το ότι «έφυγε» τόσο νωρίς. Στους 6 μήνες» δηλώνει ιατροδικαστής. Άρα το μεγάλο ερώτημα είναι η Τζωρτζίνα για την οποία και ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης έχει εκφράσει απορίες.

«Το είχαμε ασφαλίσει το παιδί. Είχε απινιδωτή δεν περιμέναμε τέτοια εξέλιξη» δηλώνει ο γιατρός. «Το παιδί μου πέθανε στο Παίδων και όχι στην Πάτρα. Μόνο οι γιατροί του Παίδων στην Αθήνα γνωρίζουν τι συνέβη» είναι η απάντηση της μητέρας Ρούλας Πισπιρίγκου στους γιατρούς της Πάτρας. Το αποτέλεσμα των ιστολογικών και τοξικολογιών εξετάσεων θα βγει σε λίγες ημέρες. Και τότε θα απαντηθούν πολλά από τα… αναπάντητα ερωτήματα.

Πάτρα: Η εισαγγελική έρευνα

Οι ανεξήγητοι θάνατοι των τριών μικρών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα που περνάει ένα ανείπωτο δράμα, σύμφωνα με πληροφορίες μπήκαν από χθες, Τετάρτη, στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας.

Συγκεκριμένα, με βάση το σύνολο των δημοσιευμάτων των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν τα –αναπάντητα μέχρι στιγμής– αίτια της τριπλής τραγωδίας που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο.

Από εισαγγελική πηγή έγινε γνωστό ότι μετά τη λεπτομερή ανάγνωση των δημοσιευμάτων, εκφράσθηκε απορία για το μυστήριο που καλύπτει τους τρεις «απρόσμενους» θανάτους της 7 μηνών Ιριδας, της 3,5 ετών Μαλένας και πρόσφατα της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Με τον κοινό νου φαντάζει ακατανόητο, όχι σε μια περίπτωση, αλλά σε τρεις που έπληξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την ίδια οικογένεια, να μην υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις», ήταν το χθεσινό σχόλιο της ίδιας Εισαγγελικής πηγής.

Λόγω της λεπτότητας και σοβαρότητας του θέματος, η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει τύχει συνδρομής απ’ όλες τις εισαγγελικές βαθμίδες, αφού οι μυστηριώδεις θάνατοι έχουν απασχολήσει τους πάντες σε δικαστικό, επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο.

Όπως έγινε γνωστό, με βάση την εντολή για την διενέργεια της προκαταρτικής εξέτασης, πρόκειται να κληθούν για να καταθέσουν οι γονείς των τριών κοριτσιών, οι ιατροδικαστές που συνέταξαν εκθέσεις για τους «μυστηριώδεις» θανάτους και οι γιατροί των παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της χαροκαμένης οικογένειας Μάνος Δασκαλάκης, μόλις έφυγε από τη ζωή το δεύτερο παιδί τους, είχε απευθυνθεί στην Εισαγγελία, ζητώντας διερεύνηση των αιτιών του θανάτου, ενώ ταυτόχρονα είχε στραφεί κατά του παθολογοανατόμου, θεωρώντας ότι το συμπέρασμά του ήταν ασαφές και λανθασμένο (ως αιτία θανάτου αναφερόταν «ηπατική ανεπάρκεια» που υποστηρίζεται ότι δεν είναι αρκετή ως αιτία για να χάσει τη ζωή του ένα παιδί).

«Εν έτει 2022, η ιατρική επιστήμη πλήττεται όταν ασαφώς και με ελλιπείς εξηγήσεις τρία παιδάκια βρίσκονται στον τάφο», ήταν το δεύτερο σχόλιο της εισαγγελικής πηγής της «Π» μετά την εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ξεσπά ο πατέρας των τριών παιδιών – «Έχουν πει πολλά» – Τι θα ερευνήσει η εισαγγελία

Τραγωδία στην Πάτρα: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο 3 κοριτσιών σε διάστημα τριών ετών

Πάτρα: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας – Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.