Πάτρα: Στο μικροσκόπιο «ύποπτη» και «ενισχυμένη» ποσότητα φαρμάκου στον οργανισμό της Τζωρτζίνας

cf80ceaccf84cf81ceb1 cf83cf84cebf cebcceb9cebacf81cebfcf83cebacf8ccf80ceb9cebf cf8dcf80cebfcf80cf84ceb7 cebaceb1ceb9 ceb5
facebookmikroviologiko patra

Στην τελική ευθεία έχουν εισέλθει οι έρευνες για τη διαλεύκανση των αιτιών θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενός εκ των τριών παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό του άτυχου κοριτσιού και προκάλεσε το ερευνητικό ενδιαφέρον των ιατροδικαστών περιέχεται σε διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Στην ανάλυση της συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας έχουν επικεντρωθεί οι έρευνες των επιστημόνων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Καλά πληροφορημένες πηγές εξηγούν ότι «η ουσία αυτή βρέθηκε στον οργανισμό του παιδιού σε ποσοστό που μας προβλημάτισε. Στο εξειδικευμένο εργαστήριο του ΑΠΘ θα φανεί σε τι ποσότητα χορηγήθηκε στο κορίτσι.

Η 9χρονη Τζωρτζίνα λάμβανε βαριά φαρμακευτική αγωγή, λόγω των πολύ σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, με αποτέλεσμα η έρευνα να είναι σύνθετη και δύσκολη. Το ερώτημα είναι εάν η ουσία αυτή χορηγήθηκε σε ‘τσιμπημένη’ ποσότητα στο κορίτσι ή όχι. Υπάρχει υποψία ότι ήταν αυξημένη η χορήγησή της. Αυτό είναι υπό διερεύνηση. Εάν διαπιστωθεί ότι χορηγήθηκε σε μεγάλη ποσότητα τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για εξωγενή παράγοντα».

Ένα άλλο ερώτημα είναι εάν η ουσία που μπαίνει στο μικροσκόπιο προκάλεσε στο παιδί το πνευμονικό οίδημα. Καθοριστικής σημασίας είναι η συνδρομή των επιστημόνων του ΑΠΘ, που καλούνται να δώσουν απαντήσεις υπό την καθοδήγηση του καθηγητή ιατροδικαστικής και τοξικολογίας, Νίκου Ράικου. Ο κ. Ράικος ήταν ο επιστήμονας που είχε αναλάβει τη διερεύνηση των τοξικολογικών εξετάσεων και στην πολύκροτη υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, η οποία είχε καταγγείλει το βιασμό της σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα του κ. Ράικου θα κάνει ουσιαστικά τον ποσοτικό έλεγχο στα δείγματα από τον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, μέσω της λήψης καταθέσεων από ιατροδικαστές, γιατρούς και νοσηλευτές. Ωστόσο, φαίνεται ότι ακόμα δεν έχουν κληθεί να καταθέσεις κρίσιμοι μάρτυρες, παρότι έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την έναρξη της έρευνας, όπως οι γονείς των παιδιών και άλλοι συγγενείς.

Οι αστυνομικοί περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους το πόρισμα του ιατροδικαστή κ. Μπουσιάνη, ο οποίος έχει την εποπτεία της ιατροδικαστικής έρευνας για την Τζωρτζίνα. Στην περίπτωση που βρεθούν στοιχεία που δείχνουν εξωγενή παράγοντα στον θάνατο της 9χρονης δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις, αφού βέβαια πρώτα διαβιβαστούν τα στοιχεία στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν, πάντως, ότι με τα σημερινά δεδομένα η έρευνα έχει ακόμα δρόμο.

«Η δημοσιότητα που έχει πάρει το θέμα και η πίεση που ασκείται για αποτελέσματα, δεν πρέπει να επηρεάσει την προκαταρκτική εξέταση. Οι χειρισμοί είναι λεπτοί και η δουλειά της Αστυνομίας είναι να μιλάει μέσα από στοιχεία και όχι μέσα από φήμες ή εκτιμήσεις», αναφέρει αστυνομική πηγή.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.