Πέθανε ο αγαπημένος τραγουδιστής Αντώνης Καλογιάννης

cf80ceadceb8ceb1cebdceb5 cebf ceb1ceb3ceb1cf80ceb7cebcceadcebdcebfcf82 cf84cf81ceb1ceb3cebfcf85ceb4ceb9cf83cf84ceaecf82 ceb1cebdcf84
facebookantonis kalogiannis

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 81 ετών, ο δημοφιλής τραγουδιστής Αντώνης Καλογιάννης.

Την είδηση έκανε γνωστή ο γαμπρός του, δημοσιογράφος και εκδότης, Τάσος Μπούρας, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Αντώνης Καλογιάννης γεννήθηκε στην Καισαριανή το 1940.

Συνεργάστηκε με τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες (Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Δήμο Μούτση, Μίμη Πλέσσα, Σταύρο Κουγιουμτζή, Ηλία Ανδριόπουλο, Μάριο Τόκα κ.α.) και ποιητές στιχουργούς (Γιάννης Ρίτσο, Γιώργο Σεφέρη, Μανώλη Αναγνωστάκη, Τ. Λειβαδίτη, Δ. Χριστοδούλου, Λευτέρη Παπαδόπουλο κ.α.).

[embedded content]

Στη μουσική πορεία του γνώρισε μεγάλη επιτυχία ήδη από τα πρώτα του βήματα το 1966, όταν ο Μίκης Θεοδωράκης τον ανακαλύπτει και ξεκινά η συνεργασία τους.

Το 1967, εγκαθιδρύεται η επτάχρονη δικτατορία των συνταγματαρχών και ο Αντώνης Καλογιάννης φεύγει στο εξωτερικό. Εκεί, μαζί με τη Μαρία Φαραντούρη και άλλους ανθρώπους του πνεύματος μέσω του έργου τους, τάσσονται ενάντια στη Χούντα.

Στην Ελλάδα επιστρέφει πέντε χρόνια αργότερα, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του, τόσο στη δισκογραφία, όσο και στα συναυλιακά δρώμενα. Η ιστορία του είναι ευρέως γνωστή, καθώς με την παρουσία του, ο Αντώνης Καλογιάννης έχει καταφέρει να χαράξει τις επόμενες γενιές.

[embedded content]

[embedded content]

[embedded content]

ΠΗΓΗ