Πέθανε ο κορυφαίος Γάλλος φωτογράφος μόδας και πορτρετίστας Πατρίκ Ντεμαρσελιέ

Περισσότερα… ΠΗΓΗ…

cf80ceadceb8ceb1cebdceb5 cebf cebacebfcf81cf85cf86ceb1ceafcebfcf82 ceb3ceaccebbcebbcebfcf82 cf86cf89cf84cebfceb3cf81ceaccf86cebfcf82
facebookScreen Shot 2022 04 01 at 11.11.36 AM

Ο Γάλλος φωτογράφος, Πατρίκ Ντεμαρσελιέ, διάσημος πορτρετίστας αλλά και για την ιδιαίτερη οππτική που έδωσε στη φωτογραφία μόδας, πέθανε σε ηλικία 78 ετών, όπως έγινε γνωστό με ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Instagram.

Τα ασπρόμαυρα πορτρέτα διάσημων με το φακό του Ντεμαρσελιέ, όπως του Λεονάρντο Ντι Κάπριο και της Κέιτ Μος, παρέμεναν σημεία αναφοράς πολλές δεκαετίες μετά τη λήψη τους.

Αλλά οι πιο διάσημες φωτογραφίες του Πατρίκ Ντεμαρσελιέ ήταν αυτές της πριγκίπισσας Νταϊάνα, την οποία φωτογράφισε για πρώτη φορά το 1989. Ήταν ο πρώτος μη Βρετανός φωτογράφος που του ζητήθηκε να φωτογραφίσει τη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου.

https://www.instagram.com/p/Cbx1yzpu2jE

Βοήθησε επίσης στον καθορισμό της εμφάνισης του Harper’s Bazaar τη δεκαετία του 1990 υπό τη θρυλική αρχισυντάκτρια Λιζ Τίλμπερις. Η φωτογραφία του supermodel Λίντα Εβαντζελίστα για το τεύχος Σεπτεμβρίου 1992, «Enter the Era of Elegance», παραμένει ένα από τα πιο εντυπωσιακά και αξιομνημόνευτα εξώφυλλα στην ιστορία των περιοδικών.

https://www.instagram.com/p/CZ16S4QrzXm

Γεννημένος το 1943 κοντά στο Παρίσι και μεγαλωμένος στη Χάβρη της Νορμανδίας, ο Ντεμαρσελιέ άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία ως έφηβος. Μέχρι το 1975, όταν ήταν στις αρχές των 30 του, είχε μετακομίσει στη Νέα Υόρκη και άρχισε να φωτογραφίζει για εξώφυλλα περιοδικών και διαφημιστικές καμπάνιες, με πελάτες τα brand Gap και Chanel, Dior. Αν και ήταν Γάλλος, ο Ντεμαρσελιέ εργαζόταν κυρίως στην Αμερική για αμερικανικά περιοδικά.

Το 2018, καθώς ο κόσμος της μόδας ήταν αντιμέτωπος με την ιστορία της σεξουαλικής παρενόχλησης και της κατάχρησης εξουσίας, ο Πατρίκ Ντεμαρσελιέ ήταν θέμα σε άρθρο στη The Boston Globe στο οποίο πολλά μοντέλα κατήγγειλαν σεξουαλικές επιθέσειις. Αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά η σχέση του με τον Condé Nast τερματίστηκε.

Ο γιος του, Βίκτορ Ντεμαρσελιέ είναι επίσης φωτογράφος.

ΠΗΓΗ