Πέραν των 1000 ατόμων συμμετείχαν στην εναρκτήρια εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα Horizon Europe – Ορίζοντας Ευρώπη

cf80ceadcf81ceb1cebd cf84cf89cebd 1000 ceb1cf84cf8ccebccf89cebd cf83cf85cebccebcceb5cf84ceb5ceafcf87ceb1cebd cf83cf84ceb7cebd ceb5cebd

horizon europe

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εναρκτήρια εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα Horizon Europe – Ορίζοντας Ευρώπη, που διοργάνωσε το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την περασμένη Τετάρτη 7 Απριλίου 2021.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, προσελκύοντας το ενδιαφέρον πέραν των 1000 συμμετεχόντων από ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημόσιους οργανισμούς, οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, τοπικές αρχές και μέσα ενημέρωσης.

Η εκδήλωση σηματοδότησε την επίσημη έναρξη του προγράμματος Horizon Europe στην Κύπρο και συγκέντρωσε ομιλητές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και από το εθνικό οικοσύστημα Έρευνας και Καινοτομίας, ενώ περιλάμβανε, επίσης, παρεμβάσεις πολιτικών και κυβερνητικών αξιωματούχων. Πιο συγκεκριμένα, η εκδήλωση έδωσε μια συνολική εικόνα του προγράμματος, δίνοντας έμφαση στους κύριους πυλώνες, στα νέα στοιχεία που υιοθετούνται και στους παράγοντες-κλειδιά για επιτυχία.

Τέλος, σημειώνεται ότι τo νέο πρόγραμμα Horizon Europe έχει ως στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση της επιστημονικής και τεχνολογικής βάσης της ΕΕ, στην αναμόρφωση του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας (ΕΧΕ) και στη βελτίωση της ικανότητας της ΕΕ να καινοτομεί. Tο πρόγραμμα παρέχει πληθώρα ευκαιριών για τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στην Κύπρο, καθώς και για το κοινό ευρύτερα, συνεχίζοντας τη μεγάλη επιτυχία του προγράμματος Horizon 2020.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *