Παίρνει «ΟΚ» από τις αρμόδιες Ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ το εμβόλιο της Moderna

cf80ceb1ceafcf81cebdceb5ceb9 cebfceba ceb1cf80cf8c cf84ceb9cf82 ceb1cf81cebccf8cceb4ceb9ceb5cf82 cf81cf85ceb8cebcceb9cf83cf84
AP 20266691250766

Προς την έγκρισή του από τις Ρυθμιστικές Αρχές των ΗΠΑ, αυτήν την εβδομάδα, οδεύει το εμβόλιο της Moderna κατά του κορονοϊού. Τα αρμόδια στελέχη του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) δεν διατύπωσαν σημαντικές νέες ανησυχίες γι’ αυτό, σε έγγραφα που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Οι αξιολογητές του FDA ανέφεραν ότι το εμβόλιο δυο δόσεων της Moderna είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην πρόληψη επιβεβαιωμένων περιστατικών COVID-19 και δεν επεσήμαναν συγκεκριμένα θέματα ασφάλειας στη χρήση του εμβολίου από ενήλικους άνω των 18 ετών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα σχόλια διατυπώνονται σε έγγραφα που συντάχθηκαν για τη συνεδρίαση ανεξάρτητων ειδικών την Πέμπτη, οι οποίοι θα συζητήσουν εάν θα επικυρώσουν την εξουσιοδότηση επείγουσας χρήσης (EUA) για το εμβόλιο της Moderna.

Το εμβόλιο αυτό είναι το δεύτερο που αξιολογεί ο FDA, μετά από αυτό των Pfizer και BioNTech, για το οποίο δόθηκε εξουσιοδότηση επείγουσας χρήσης την περασμένη εβδομάδα.

Τα νοσοκομεία άρχισαν να χρησιμοποιούν τα εμβόλια της Pfizer τη Δευτέρα και οι ΗΠΑ βασίζονται στο εμβόλιο της Moderna προκειμένου να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για την ανοσοποίηση 20 εκατομμυρίων ανθρώπων αυτόν τον μήνα.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *