Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Σε 17 χώρες εντοπίζεται η ινδική μετάλλαξη – Τα νέα στοιχεία

cf80ceb1ceb3cebacf8ccf83cebcceb9cebfcf82 cebfcf81ceb3ceb1cebdceb9cf83cebccf8ccf82 cf85ceb3ceb5ceafceb1cf82 cf83ceb5 17 cf87cf8ecf81
facebookindia pou

Η μετάλλαξη B.1.617, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, έχει ήδη εντοπιστεί σε τουλάχιστον 17 χώρες

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, αυτό προκύπτει από την εξέταση 1200 ακολουθιών που καταγράφηκαν στη βάση δεδομένων Gisaid. Οι περισσότερες ακολουθίες του γονιδιώματος προέρχονται από την Ινδία, τη Μεγάλη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη.

Οι εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι άτομα που ανάρρωσαν από φυσική λοίμωξη με κορονοϊό μπορεί να έχουν μειωμένη ικανότητα εξουδετέρωσης έναντι παραλλαγών με την μετάλλαξη E484Q. Προκαταρκτικές εργαστηριακές μελέτες μικρού αριθμού δειγμάτων ορών ανάρρωσης κρουσμάτων και ταυτόχρονα εμβολιασθέντων με το Novavax-Covaxin δείχνουν ότι μπόρεσαν να εξουδετερώσουν την μετάλλαξη Β.1.617.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, τονίζει επιπλέον ότι στην Ινδία, παρατηρείται ετερογενείς γεωγραφική κατανομή της μετάλλαξης Β.1.617 σε όλες τις περιοχές, με ταυτόχρονη κυκλοφορία της βρετανικής και νοτιοαφρικάνικης μετάλλαξης, οι οποίες παίζουν επίσης ρόλο στην τρέχουσα αύξηση των κρουσμάτων στην χώρα. Πράγματι, όπως σημειώνεται, μελέτες έχουν επισημάνει ότι η εξάπλωση κορονοϊό στο δεύτερο κύμα ήταν πολύ πιο γρήγορη από το πρώτο.

Προκαταρκτική μοντελοποίηση από τον ΠΟΥ με βάση τις ακολουθίες που υποβλήθηκαν στο GISAID υποδηλώνει ότι η ινδική μετάλλαξη Β.1.617 έχει υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από άλλες κυκλοφορούσες παραλλαγές στην Ινδία, υποδηλώνοντας πιθανή αυξημένη μεταδοτικότητα σε σχέση με τις άλλες παραλλαγές.

Για την αποκωδικοποίηση της διαρκώς εντεινόμενης κατάστασης της πανδημίας στην Ινδία, ο Π.Ο.Υ τονίζει ότι απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για την συσχέτιση της συμβολής άλλων παραγόντων στην αύξηση των κρουσμάτων όπως με την εφαρμογή και την τήρηση ή μη των μέτρων δημόσιας υγείας, των κοινωνικών μέτρων και των κοινωνικών συγκεντρώσεων, συμπεριλαμβανομένων των μαζικών συγκεντρώσεων κατά τη διάρκεια πολιτιστικών και θρησκευτικών γιορτών και εκλογών.

Πηγή: ΕΡΤ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Όλα τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν – Τι ισχύει για Πάσχα, εστίαση, μετακινήσεις και SMS

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *