Παναγιωτόπουλος: Προχωρά κανονικά το πρόγραμμα επιχειρησιακής ένταξής των ελικοπτέρων Kiowa Warrior

cf80ceb1cebdceb1ceb3ceb9cf89cf84cf8ccf80cebfcf85cebbcebfcf82 cf80cf81cebfcf87cf89cf81ceac cebaceb1cebdcebfcebdceb9cebaceac cf84cebf
facebookpanagiotopoulos

Τι είπε ο υπουργός Άμυνας στη Βουλή – Πώς το ΓΕΣ «τρέχει» τις διαδικασίες για την πλήρη ένταξη των αμερικανικών ελικοπτέρων. 

Το πρόγραμμα επιχειρησιακής ένταξης μέσω της διαδικασίας ενεργοποίησης και συντήρησης των ελικοπτέρων Kiowa Warrior είναι σε εξέλιξη και υλοποιείται κανονικά, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής σχεδίασης.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής με θέμα «Επιχειρησιακή Αξιοποίηση ελικοπτέρων OH-58D Kiowa Warrior».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι το συνολικό ύψος του συγκεκριμένου υποπρογράμματος ανέρχεται σε 46,7 εκατ. δολάρια ενώ το σύνολο των 70 παρεληφθέντων ελικοπτέρων «δύναται να επανέλθει σε πτήσιμη κατάσταση».

Όπως σημείωσε ο υπουργός, το Γενικό Επιτελείο Στρατού «μεριμνά για την κάλυψη όλων των αναγκών συντήρησης και επαναφοράς σε πτήσιμη κατάσταση, μέσω των υπαρχόντων διακρατικών συμφωνιών και λοιπών συμβάσεων προμηθειών».

«Παράλληλα», πρόσθεσε, «βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού και της σχετικής νομοθεσίας, υποπρόγραμμα διετούς διάρκειας για υποστήριξη των ελικοπτέρων».

«Έχει προβλεφθεί η αξιοποίηση έως δέκα ελικοπτέρων Kiowa Warrior, ως εναλλακτική πηγή ανταλλακτικών, ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες ανάγκες, για την υποστήριξη των υπολοίπων 60 ελικοπτέρων», υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τέλος, διευκρίνισε ότι από το σύνολο των παρεληφθέντων ελικοπτέρων, τα 36 έχουν σχεδιαστεί «για ανάληψη επιχειρησιακών αποστολών, διαθέτοντας πλήρες πακέτο επικοινωνιών, αεροναυτιλίας, ραδιοναυτιλίας και οπλικών συστημάτων», ενώ τα υπόλοιπα 24 «αρχικά θα χρησιμοποιηθούν μόνο ως εκπαιδευτικά ενώ θα έχουν βασικό εξοπλισμό επικοινωνιών και ναυτιλίας ώστε να καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γερμανικά ΜΜΕ: Γιατί έπρεπε να πεθάνει ο Καραϊβάζ – Σχετίζεται η δολοφονία με το οργανωμένο έγκλημα;

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *