Παναθηναϊκός: Μήπως τόσο μπορούν;

cf80ceb1cebdceb1ceb8ceb7cebdceb1cf8acebacf8ccf82 cebcceaecf80cf89cf82 cf84cf8ccf83cebf cebccf80cebfcf81cebfcf8dcebd
facebookpaoboroun

Παναθηναϊκός: Η… λατρεία για τους νεαρούς Έλληνες και η πραγματικότητα που πολλές φορές δε βλέπουν οι περισσότεροι!

Η λέξη «πλάνο» έχει αποδειχθεί πολλές φορές πως είναι άγνωστη στον Παναθηναϊκό. Φιλοσοφίες, νοοτροπίες, λογικές, αλλάζουν… σαν τα πουκάμισα και μέσα σε λίγους μήνες. Το ίδιο και τα πρόσωπα που τα υπηρετούν. Κατά συνέπεια κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για ύπαρξη πλάνου.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, πως οι οικονομικές ανάγκες έφεραν τους νεαρούς Έλληνες των ακαδημιών στην πρώτη ομάδα και με τόσες πολλές ευκαιρίες στα πόδια τους! Σε μια εικόνα που έδωσε ελπίδα στον κόσμο. Επειδή είδαν ταλέντο, ενώ είναι δεδομένο πως πάντα υπάρχει… ευαισθησία προς αυτά τα παιδιά. Κοινώς με το που δει κάποιος νεαρό ποδοσφαιριστή, Έλληνα, που προέρχεται απ’ την ακαδημία, αυτόματα έχει θετική προδιάθεση!

Ήδη στην πορεία της ομάδας έχουν χαθεί αρκετοί τέτοιοι παίκτες. Είτε επειδή δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν την αύξηση των απαιτήσεων, είτε επειδή το ταλέντο τους δε συμβαδίζει τελικά με αυτό που αρχικά είχε εκτιμηθεί, είτε επειδή οι ίδιοι θέλησαν να αποχωρήσουν.

Για παράδειγμα ο Φάνης Μαυρομμάτης είχε θεωρηθεί ο παίκτης που θα γίνει ο αμυντικός… ογκόλιθος του Παναθηναϊκού, κάτι που ποτέ δε συνέβη. Μια διαφορετική περίπτωση είναι αυτή του Γιάννη Μπουζούκη, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια δείχνει να έχει μείνει… στάσιμος και να μην έχει την τεράστια εξέλιξη που όλοι πίστεψαν πως θα έχει.

Ήδη υπάρχουν και αποχωρήσεις παικτών για διάφορους λόγους. Παιδιών που ακόμη δεν μπορεί κανείς να πει που θα… κάτσει η μπίλια της εξέλιξής τους. Ο Γιώργος Βαγιαννίδης, ο Βασίλης Ζαγαρίτης και τελευταίος ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης (δανεικός με οψιόν αγοράς).

Υπάρχει επίσης η περίπτωση του Δημήτρη Σερπέζη ο οποίος άρχισε τη σεζόν ως βασική επιλογή στο rotation, όμως όσο περνούσε ο καιρός στη σεζόν έμενε όλο και πιο πίσω κι αυτή τη στιγμή αν πάρει ευκαιρία θα είναι έκπληξη (μετά και τις μεταγραφές που έγιναν).

Στην ουσία λοιπόν, ο Παναθηναϊκός με την αναγκαστική χρησιμοποίηση των νεαρών παιδιών που πήραν ευκαιρίες αλλά… μπλέχτηκαν κι αυτά στις συνεχείς και ακατανόητες αλλαγές φιλοσοφίας-προσώπων στην ομάδα, έχει μείνει με πιο σημαντική εξέλιξη ποδοσφαιριστή τον Τάσο Χατζηγιοβάνη και τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου να ακολουθεί επειδή είναι νεότερος κι έχει μικρότερο διάστημα σταθερής παρουσίας στην ομάδα! Συν τον Ανδρέα Αθανασακόπουλο που ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το που οδεύει το πράγμα…

Ίσως κάποια παιδιά να αδικήθηκαν. Ίσως κάποια παιδιά να πήραν λάθος αποφάσεις επιλέγοντας να αποχωρήσουν. Ίσως, όμως, κάποια παιδιά τόσο να μπορούν!

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *