Παράταση του lockdown στη Γερμανία ζητά ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου

cf80ceb1cf81ceaccf84ceb1cf83ceb7 cf84cebfcf85 lockdown cf83cf84ceb7 ceb3ceb5cf81cebcceb1cebdceafceb1 ceb6ceb7cf84ceac cebf cf80cf81cf8c
AP 20351468110497

Την παράταση του lockdown στη Γερμανία έως τις αρχές Φεβρουαρίου ζητά ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι ενώ δεν αποκλείει και άλλη παράταση.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Rheinische Post» επεσήμανε: «Ακόμα απέχουμε από τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων στη Γερμανία. Γι’ αυτό θα ήταν συνετό να είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες και να τους πούμε πως θα χρησιμοποιήσουμε τις τέσσερις εβδομάδες τις οποίες προβλέπει ο νόμος για την προστασία από τις λοιμώξεις. Η περίοδος των τεσσάρων εβδομάδων υπολογιζόμενη από τις 5 Ιανουαρίου θα λήξει την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα τελειώσει τότε».

Ο Μοντγκόμερι, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπερασπίστηκε επίσης την πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την παραγγελία των εμβολίων. «Θεωρώ τις αντιγνωμίες γύρω από το θέμα των εμβολίων μια (απλή) πολιτική – κοινοβουλευτική αψιμαχία. Κανείς δεν ήξερε (εξάλλου) ποιο εμβόλιο θα εγκριθεί πρώτο (ώστε να το παραγγείλει)» είπε.

Οι κατηγορίες είναι μια «φτηνή προσπάθεια να αντληθεί “πολιτικό μέλι” από την έλλειψη εμβολίων. Αυτό δεν βοηθάει κανέναν. Παρεμπιπτόντως, για πολύ καιρό διαφαινόταν ότι η εταιρεία Astrazeneca ήταν εκείνη η οποία θα προηγηθεί», τόνισε είπε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *