Παρενόχληση κυβερνητικού αεροσκάφους: Τι υποστηρίζουν στρατιωτικές πηγές στο Newsbomb.gr

cf80ceb1cf81ceb5cebdcf8ccf87cebbceb7cf83ceb7 cebacf85ceb2ceb5cf81cebdceb7cf84ceb9cebacebfcf8d ceb1ceb5cf81cebfcf83cebaceaccf86cebfcf85
facebookkivernitiko nefeli

Προβληματισμός για τη στάση της Άγκυρας – Ωθούν την Ελλάδα στην… αντίδραση!

Χαμηλούς τόνους κρατούν στο ελληνικό Πεντάγωνο», αναφορικά με το τουρκικό «καψόνι» στο κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών.

Στρατιωτικές πηγές επιβεβαιώνουν στο Newsbomb.gr ότι η Τουρκία καθυστέρησε να δώσει άδεια εισόδου στο ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος «Νεφέλη», επισημαίνοντας ωστόσο ότι η τουρκική πλευρά μπορεί να προφασιστεί οτιδήποτε για την κίνησή της, όπως για παράδειγμα την ύπαρξη έντονης εναέριας κυκλοφορίας.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι τουρκικές Aρχές είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως για τη VIP πτήση και μάλιστα αρχικά είχαν δώσει την έγκρισή τους για την εναέρια διέλευση του ελληνικού αεροσκάφους.

Ωστόσο, καθώς προσέγγιζε τα τουρκικά σύνορα, οι τουρκικές Αρχές ενημέρωσαν τον πιλότο ότι πρέπει να… περιμένει ή να επιλέξει άλλη διαδρομή για να φτάσει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Ξεκίνησε έντονη διπλωματική επικοινωνία και το αεροσκάφος υποχρεώθηκε να χαμηλώσει ύψος και να κάνει κύκλους μέχρι να διευθετηθεί το θέμα, ενώ τέθηκε ζήτημα για το κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος επάρκειας καυσίμων.

Μετά από έντονη επικοινωνία οι τουρκικές αρχές έδωσαν άδεια και το αεροσκάφος έφθασε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας με σημαντική καθυστέρηση.

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για ξεκάθαρη πρόκληση και επιβεβαιώνει πως η Τουρκία ωθεί την Ελλάδα στην αντίδραση, με σκοπό να δημιουργηθεί «θερμό» επεισόδιο και να εμφανιστεί η Τουρκία ως… θύμα!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αδιανόητη πρόκληση: Κράτησαν 20 λεπτά στον αέρα το αεροπλάνο του Δένδια

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *