Παρουσίαση Αστυπάλαιας και Αλοννήσου στο Λονδίνο για την έναρξη της τουριστικής σεζόν

cf80ceb1cf81cebfcf85cf83ceafceb1cf83ceb7 ceb1cf83cf84cf85cf80ceaccebbceb1ceb9ceb1cf82 cebaceb1ceb9 ceb1cebbcebfcebdcebdceaecf83cebf
facebookalonissos

Tην επανεκκίνηση προβολής της Ελλάδας στο βρετανικό κοινό μετά την άρση των περιοριστικών ταξιδιωτικών μέτρων λόγω πανδημίας σηματοδότησε η παρουσίαση της Αστυπάλαιας και της Αλοννήσου στο Λονδίνο, την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022, που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του Έλληνα Πρέσβη Ιωάννη Ραπτάκη.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Πρεσβεία της Ελλάδας και το Γραφείο ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας με προσκεκλημένες τις αντιπροσωπείες των Δήμων Αλοννήσου και Αστυπάλαιας. Στην παρουσίαση που χαιρέτισε ο Έλληνας Πρέσβης κ. Ραπτάκης, παρευρέθηκαν επιλεγμένοι Βρετανοί δημοσιογράφοι, τουριστικοί πράκτορες, Tour Operators και σπεσιαλίστες σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Την ανάγκη προβολής ειδικών τουριστικών προϊόντων της Ελλάδας όπως της Αλοννήσου και της Αστυπάλαιας υπογράμμισε η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Ελένη Σκαρβέλη. Τον Δήμο Αλοννήσου εκπροσώπησαν ο δήμαρχος Πέτρος Βαφίνης και το μέλος της Επιτροπής Τουρισμού Κώστας Ευσταθίου, οι οποίοι παρουσίασαν το σύνολο των δυνατοτήτων του προορισμού καθώς και το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στο ναυάγιο της Περιστέρας. Η αντιπροσωπεία του Δήμου Αστυπάλαιας αποτελούταν από τον Δήμαρχο Νίκο Κομηνέα, τον Δημοτικό Σύμβουλο Βλάσση Λαπατά και τον ειδικό συνεργάτη Κώστα Καμπύλη.

Ο κ. Κομηνέας αναφέρθηκε στο εύρος επιλογών που προσφέρει η «Πεταλούδα του Αιγαίου» και έδωσε έμφαση στο πρωτοποριακό εγχείρημα μετασχηματισμού της Αστυπάλαιας σε νησί -πρότυπο για την αειφορία. Οι δεκάδες συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά Ελληνικά πιάτα αλλά και τοπικά εδέσματα από την Αλόννησο και την Αστυπάλαια.

Αναφορικά με τη σημειολογία της εκδήλωσης, η κυρία Σκαρβέλη δήλωσε: «Ευχαριστούμε θερμά τον Πρέσβη κ. Ραπτάκη για τη φιλοξενία της εκδήλωσης και τη στήριξη του στην προσπάθεια προβολής του Ελληνικού Τουρισμού. Η ενθουσιώδης ανταπόκριση των συμμετεχόντων στη στοχευμένη παρουσίαση ειδικών μορφών τουρισμού των Δήμων Αλοννήσου και Αστυπάλαιας αντανακλά το ενδιαφέρον της Βρετανικής αγοράς για την Ελλάδα, υπό τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε».

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.