Πελώνη: «Όχι» στις μετακινήσεις εκτός νομού για το Πάσχα – Πότε ανοίγουν τα σχολεία

cf80ceb5cebbcf8ecebdceb7 cf8ccf87ceb9 cf83cf84ceb9cf82 cebcceb5cf84ceb1cebaceb9cebdceaecf83ceb5ceb9cf82 ceb5cebacf84cf8ccf82
facebookkinisi diodia

Lockdown: «Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφεριακές μετακινήσεις για το Πάσχα», επεσήμανε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη – Πότε θα ανακοινωθεί ο οδικός χάρτης της άρσης των μέτρων

Μιλώντας, στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για διάγγελμα του πρωθυπουργού, σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή «δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία μεγάλη έξοδο για το Πάσχα με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί. Θέλουμε ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι».

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι η επιτροπή αξιολογεί όλα τα στοιχεία και η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις.

Αναφορικά με το άνοιγμα των γυμνασίων και δημοτικών, τόνισε πως «η 10η Μαϊού είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμά τους, εάν όλα πάνε καλά και με το εργαλείο των self test». «Τα σχολεία αποτελούν προτεραιότητα», είπε.

Όσον αφορά στο κλείσιμο των σχολείων τον Ιούνιο, είπε πως, Γυμνάσια και Λύκεια αναμένεται να κλείσουν στις 11 του μηνός και στις 25 τα δημοτικά.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα θεωρείται βέβαιο ότι οι προαγωγικές εξετάσεις δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος. Αναφορικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, αναμένεται να διεξαχθούν στα μέσα Ιουνίου.

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι – Εν αναμονή των ανακοινώσεων

Η σημερινή συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων της επιτροπής του υπ. Υγείας είναι ίσως μία από τις πιο κρίσιμες, από την αρχή της πανδημίας, καθώς αναμένεται να καταλήξουν στα μέτρα που πρέπει να ισχύουν για την περίοδο του Πάσχα όσον αφορά στις μετακινήσεις αλλά και στις εκκλησίες.

Μετά την εισήγηση των ειδικών αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις – ίσως και σήμερα κατά την ενημέρωση της επιτροπής το απόγευμαγια τον οδικό χάρτη της άρσης των μέτρων.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *